Бюджетний кошик Чернігівщини наповнюють платники

09 дек, 11:23

Підбито підсумки спільної роботи платників податків та податківців у справі наповнення бюджету за 11 місяців. Вони приємні. За січень – листопад, як повідомив перший заступник голови Державної податкової адміністрації в області Манжула М.В., до Державного бюджету надійшло майже 1135 млн. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Рівень минулого року перевищено на 258 млн. грн. (29,5 відс.).
Найсуттєвіше зросли надходження до державної казни у Прилуцькому районі – майже на 158 млн. грн., м.Чернігові – на 85 млн. грн., а також у Корюківському – на 10 з лишком млн. грн. (у 2,5 раза), Ічнянському – більше ніж на 9 млн. грн. (у 2,4 раза), Ріпкинському – на 5 млн. грн., Ніжинському – на 4,8 млн. грн. районах.
Однією із складових у досягненні таких показників є успішна робота податківців та платників у передостанньому місяці року. Саме вона допомогла закріпити і суттєво збільшити мільярдні бюджетні надходження попередніх 10 місяців. У листопаді державний бюджет поповнився майже на 127 млн. грн., з яких близько 4 млн. грн. – понад план-графік, затверджений Міністерством фінансів.
У розрізі податків найвагоміше в січні – листопаді поповнили державну казну акцизний збір – 387,5 млн. грн.(34,1 відс. від усіх податкових надходжень бюджету), податок на додану вартість – 320,7 млн. грн. (28,3 відс.), а також рентна плата за нафту і податок на прибуток – відповідно 198,4 млн. грн.(17,5 відс) та 144,7 млн. грн. (12,7 відс.)
До місцевих бюджетів усіх рівнів у січні – листопаді надійшло 347 млн. грн. (рівень минулого року перевищено на 27,2 відс.). Це стало можливим передусім завдяки податку з доходів фізичних осіб. Він становить дві третини, а точніше, 68,8 відс. дохідної частини місцевих бюджетів. Нашими громадянами у січні – листопаді сплачено 238,6 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб, що на 30,7 відс. більше, ніж на цей час торік. Це свідчить про певне зростання доходів мешканців області.
Серед інших платежів, що суттєво вплинули на наповнення місцевих бюджетів, – плата за землю (31 млн. грн.), єдиний податок на підприємницьку діяльність (26,4 млн. грн.), податок з власників транспортних засобів (17,5 млн. грн.), місцеві податки і збори (9,9 млн. грн.).
Прес-служба Державної податкової адміністрації України
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4584.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua