Банк «Аваль» почав реалізовувати монети Королівського Монетного двору Іспанії

09 дек, 14:07

Банк «Аваль» почав реалізовувати монети Королівського Монетного двору Іспанії, повідомляє прес-служба банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет АППБ «Аваль» Аллу Іщенко.

За словами А.Іщенко, зараз клієнти банку мають можливість придбати набір з чотирьох срібних монет «Сальвадор Далі». Випуск монет здійснено Королівським Монетним двором Іспанії разом з організацією «Гала — Сальвадор Далі» на честь 100-річчя з дня народження цього видатного художника.

Усі монети викарбувано зі срібла 925 проби, якість — «пруф». При цьому три монети з набору мають номінал 10 євро і вагу 27 г кожна, а четверта монета — 50 євро і 168,75 г відповідно.

Сюжети реверсів навіяні картинами майстра — образи узяті з найвідоміших його добутків («Леда Атоміка», «Годинник, що тане», «Постійність пам’яті», «М’який автопортрет зі смаженим беконом» і «Носорогоподібна фігура Ілісса Фідія»).

Монета номіналом 50 євро має незвичайну прикрасу — зменшену позолочену копію знаменитого «Годинника, що тане» Далі. Вставка щільно прилягає до стінок спеціального поглиблення у монеті.

Реверси всіх монет мають знак монетного двору у вигляді коронованої букви «М».

На аверсах монет номіналом 10 євро у центрі поміщено портрет Сальвадора Далі. Ліворуч від портрета напис «ESPAŃA», праворуч — напис-знак серії «DALĬ 2004», розділений стилізованим зображенням ока. У нижній частині аверса «повзуть» мурахи, що традиційно для сюжетів багатьох картин художника.

Набір поміщений у розкішний футляр глибокого синього кольору з золоченою коронованою буквою «М» — знаком Монетного двору Іспанії.

Банк «Аваль» є ексклюзивним постачальником в Україну інвестиційних і колекційних монет Британського королівського монетного двору і Монетного двору м. Перт (Австралія).

Банк «Аваль» також є дистриб’ютором пам’ятних монет України, сувенірної і супутньої продукції НБУ по всій території країни, а також монет Національного монетного двору Греції.

Прес-служба Банку «Аваль»

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4607.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua