Україну очікує чергова революція?

09 дек, 14:52

Податки на прибутки громадян хочуть збільшити, а для підприємців - зменшити. Але ні перші, ні другі з таким рішенням уряду не згодні. Домагатися свого люди готові аж до нових революцій.
 
Владу попереджають про революції. Причому, світлу. Нею погрожують новим керівникам країни українські підприємці. Кажуть, уже 7 років вони чекають послаблення податкового тиску. Але ні стара влада, ні нова нічого так і не зробила. Цього року підприємці вже готові йти на кардинальні кроки.

Олександр Дудко, підприємець: «С 98 года, и каждый год говорили: подождите, в этом году не успеваем, уже принимаем бюджет. На будущий год примем и с первого января следующего, наконец, пересмотрим ту преступную, я подчеркиваю, налоговую политику. Больше никто ждать не собирается. Если сейчас не будет реальной налоговой реформы, мы проведем ее сами. Это будет называться «революция света». Если 2 миллиона предпринимателей даже по 100 долларов соберутся на это мероприятие. Поверьте 200 миллионов долларов единоразово. Единоразово. Это никакой Майдан покажется детским садом».

З такими погрозами українські підприємці розкритиковують пропозицію уряду знизити податок із зарплати усього на 2%. Це записано в бюджеті на наступний рік. Підприємці вважають, що бізнесу цим не допомогти.

Олександр Дудко, підприємець: «Мы согласны на 18% - единый социальный взнос, а не так, как они делали закон, что каждый год будет определять, по какой ставке платить. А как планировать, как брать кредиты? Как инвестировать в производство, не зная, в какой год им что в голову придет? Это крест на бизнесе. Нам надоело планировать на полгода. Что это за бизнес».

Усі ці претензії українські підприємці озвучують у четвер на зустрічі з представниками влади, зокрема - нової. Депутат пропрезидентської «Нашої України» Ксенія Ляпіна повідомляє, що для затвердження бюджету на наступний рік владі потрібно визначитися.

Ксенія Ляпіна, депутат «Наший України»: «Нам необхідно визначитися, кому ми хочемо більше подобатися: підприємцям або пенсіонерам і працівникам».

Часу на визначення майже не залишається. Новий бюджет парламент хоче розглянути в повторному другому читанні вже через тиждень. Там є ще одна пропозиція уряду, що дратує українських підприємців зокрема і більшість громадян у цілому. Рішення Кабміну забирати з доходів українських громадян ще 2% не приймають навіть банкіри.

Олександр Новиков, глава правління банку: «Не важливо, хто ти: банкір, працівник. Нічого в державі краще, так і не стало. Ніяких соціальних виплат, ніяких істотних змін не відбулося, а ти будеш платити більше».

За два дні до цієї заяви податкова і Мінфін розповідають про те, що з деяких платників податків вдається збирати в сотні разів більше, ніж раніше. Ці гроші, за словами банкірів, уряд пускає за непрозорими схемами.

Олександр Новиков, глава правління банку: «Так і не побачили прозорість у системі витрат державного бюджету. Тобто податки йдуть на якість програм, котрі непрозорі для нас, платників податків».

Збільшення податків на 2% для всіх громадянам людям не подобається. Зниження на стільки податків для підприємців, як вони вважають, справі також не зарадить. Однак може перешкодити іншій справі - про прийняття бюджету на наступний рік. Якщо ж урядові не вдасться провести бюджет і в серединіня, то може виникнути ще одна справа - про відставку.
Інф. ntn.tv
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4618.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua