Банк «Аваль» реалізує монети з зображенням гравців збірної Англії з футболу

12 дек, 16:01

Банк «Аваль» увіз в Україну і приступив до продажу семи срібних монет із зображенням гравців збірної Англії з футболу, викарбуваних Британським королівським монетним двором. Про це повідомляє прес-служба банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет АППБ «Аваль» Аллу Іщенко.

За словами А.Іщенко, у відділеннях банку «Аваль», що пропонують своїм клієнтам колекційні та інвестиційні монети, можна придбати будь-яку із семи срібних монет цієї серії або ж набір із шести срібних монет «Збірна Великобританії з футболу».
 
Крім того, кожний клієнт, зробивши індивідуальне замовлення, зможе придбати в банку набір з 4 золотих монет «Англійська футбольна асоціація». Реверси золотих монет прикрашають портрети найвідоміших і найуспішніших футболістів: Девіда Бекхема, капітана збірної, а також Сола Кемпбелла, Френка Лемпарда і Майкла Оуена.
 
Усі монети викарбувано з офіційного дозволу Англійської футбольної асоціації, що вперше дозволила розмістити зображення футболістів на монетах, зробивши справжній подарунок для вболівальників.
 
На реверсі срібних монет, викарбуваних на честь збірної команди країни з футболу, розміщено фігури основних гравців збірної Англії, що візьмуть участь у відбіркових іграх Чемпіонату світу 2006 року: Вейна Руні, Девида Бекхема, Девида Джеймса, Майкла Оуена, Ніккі Батта, Сола Кемпбелла і Стівена Джерарда. Реверс монет повторює малюнок футбольного м’яча, на тлі якого розміщені копії автографів футболістів і кольоровий герб Англійської футбольної асоціації.
 
На аверсі монет викарбуваний герб одного з Нормандських островів — Олдерні (це зображення протягом кількох років не чеканилося на монетах), а також зазначено рік випуску — «2005».
 
Монети викарбувано зі срібла 925 проби, якість — «пруф». Вага кожної монети — 28,28 г, номінал — 5 фунтів стерлінгів.
 
У набір срібних монет, розміщений у дерев’яному футлярі, входять і кольорові буклети, присвячені зіркам англійського футболу. У буклеті, як і на самій монеті, також є копія автографа футболіста.
 
Банк «Аваль» є ексклюзивним постачальником в Україну інвестиційних і колекційних монет Британського королівського монетного двору і Монетного двору м. Перт (Австралія).
 
Банк «Аваль» є дистриб’ютором пам’ятних монет України, сувенірної і супутньої продукції НБУ по всій території країни, а також монет Національного монетного двору Греції, Королівського Монетного двору Іспанії і Китаю.
 
Прес-служба Банку «Аваль»
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4727.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua