Україна піднімає ціну за електроенергію

13 дек, 14:43

З 1 січня 2006 року ціна експорту електроенергії до Угорщини за 1 кВтч збільшиться на 30-35%. Про це повідомив директор державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» Олег Бугаєв.

За його словами, це повністю відповідає ринковій ситуації, а енергоринок України отримає додатково 120-150 млн. грн. на рік. Кошти можуть бути направлені на поліпшення технічного стану енергетичних об'єктів і розрахунки за поставлене паливо.

Бугаєв також повідомив, що у зв'язку із затягуванням переговорів про поліпшення умов діючих довгострокових контрактів угорською фірмою «Систем консалтинг», яка була монополістом у цьому напрямі протягом майже 10 років, «Укрінтеренерго» вже уклало угоду з іншим оператором на частину експорту електроенергії, передає «ForUm».

«У випадку, якщо не буде підписана нова угода, поставка електроенергії для «Систем консалтинг» буде повністю припинена, оскільки сьогодні стає збитковою для України», - сказав Бугаєв.

Директор «Укрінтеренерго» відзначив, що робота щодо поліпшення економічних умов діючих контрактів проводиться і в інших напрямах поставок електроенергії.

Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» почало свою роботу в січні 1993 року. 100% акцій належить НАК «Енергетична компанія України». Підприємство експортує електроенергію до Молдови, Словаччини, Польщі і Угорщини, закупляючи її на оптовому ринку електроенергії. Також займається будівництвом електростанцій і поставками вугілля компаніям, що експлуатують ТЕС.

Інф. hotline

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4803.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua