Моніторинг цін на продукти харчування на підприємствах торгівлі та на продовольчих ринках (станом на 10.12.05)

14 дек, 09:58

10ня порівняно з 30 листопада п. р. цінова ситуація на споживчому ринку характеризувалася наступним.
На хліб з борошна першого ґатунку, хліб житньо-пшеничний, хліб з борошна вищого ґатунку (в т.ч. батон), та крупу манну середні рівні цін в цілому по Україні не змінилися і відповідно становлять – 1,69, 1,53, 2,13 і 2,27 грн. за 1 кілограм. Поряд з тим, середні рівні роздрібних цін зросли на борошно вищого ґатунку – на 0,6 відс. (з 1,61 до 1,62 грн. за 1 кг), вермішель – 0,4 відс. (з 2,43 до 2,44 грн. за 1 кг), крупу гречану – 0,3 відс. (з 3,09 до 3,1 грн. за 1 кг) та рис – 0,3 відс. (з 3,27 до 3,28 грн. за 1 кілограм).
Середні рівні цін в цілому по Україні на тваринницьку продукцію та продукти її переробки підвищилися на: молоко – 0,8 відс. (з 2,38 до 2,4 грн. за 1 л), сметану – 0,4 відс. (з 7,89 до 7,92 грн. за 1 кг), масло тваринне – 0,7 відс. (з 12,93 до 13,02 грн. за 1 кг) та яловичину – 0,1 відс. (з 20,26 до 20,27 грн. за 1 кілограм); знизилися на: ковбаси варені І ґатунку – 0,2 відс. (з 12,51 до 12,48 грн. за кг.); свинину – 0,7 відс. (з 23,52 до 23,36 грн. за 1 кг),сало – 1,1 відс. (з 15,79 до 15,61 грн. за 1 кг) та птицю (кури) – 1,4 відс. (з 12,47 до 12,3 грн. за 1 кілограм). Середній рівень цін в цілому по Україні на яйця курячі не змінився і станом на звітну дату становить 3,8 грн. за 1 десяток.
На цукор впродовж першої декадиня 2005 року середній рівень цін в цілому по Україні не змінився і становить 3,57 грн. за 1 кілограм.
На олію протягом досліджуваного періоду відбулося зниження середнього рівня цін в цілому по Україні на 0,2 відс. (з 6,33 до 6,32 грн. за 1 літр).
На овочеву продукцію спостерігалося зростання середніх рівнів споживчих цін, зокрема на: картоплю на 2,6 відс. (з 1,96 до 2,01 грн. за 1 кг), капусту – 3,2 відс. (з 1,85 до 1,91 грн. за 1 кг), моркву – 2,8 відс. (з 1,81 до 1,86 грн. за 1 кг), буряк – 1,3 відс. (з 1,59 до 1,61 грн. за 1 кг) та цибулю – 2 відс. (з 2,02 до 2,06 грн. за 1 кілограм).
За даними моніторингу цін на споживчому ринку продуктів харчування у аналогічному періоді 2004 року спостерігалося підвищення цін на: крупу гречану, рис, ковбаси варені І ґатунку, молоко, сметану, масло тваринне, цукор, олію, яловичину, свинину, сало, птицю (кури), яйця курячі, картоплю, капусту, моркву, буряк та цибулю. Водночас, зниження – на крупу манну.
З урахуванням тенденції зміни цін, яка склалася в попередні роки, на ринку продуктів харчування можна спрогнозувати стабільність цін на хліб, подальше сезонне підвищення цін на молочну та овочеву продукцію, а також незначне коливання їх рівнів на решту досліджуваних продуктів харчування.
Прес-служба Міністерства економіки України
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4859.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua