Уряд разом з Бюджетним комiтетом парламенту має сьогодні доопрацювати проект Державного бюджету на 2006 рiк

14 дек, 15:23

Уряд разом з Бюджетним комiтетом парламенту має доопрацювати проект державного бюджету на 2006 рiк у середу для того, щоб у четвер винести його на голосування до сесiйної зали. Про це заявив Прем’єр-міністр Юрій Єхануров під час засідання Уряду.
 
За словами Юрія Єханурова, з багатьох питань між Урядом та Бюджетним комітетом парламенту знайдено спільну мову. При цьому він повідомив, що Бюджетний комітет погодився на деяке зниження податкового тиску на підприємців. Але позиція Президента і Уряду не була витримана в повному обсязі. Дещо буде знижено навантаження на бізнес у митному зборі, купівлі валюти і в пенсійному зборі, - зазначив Прем’єр-міністр.
 
Уряд досі не узгодив з парламентським бюджетним комітетом такі важливі питання, як дефіцит державного бюджету 2006 року, а також податкові новації, запропоновані Кабміном в проекті бюджету. „У питанні розміру дефіциту ми вже поступилися до 2,5 відсотка. На жаль, сьогодні ця тема не відпрацьована і виглядає так, що бюджетний комітет має пропозиції щодо його збільшення”, - зазначив Прем’єр-міністр.
 
У свою чергу, міністр фінансів Віктор Пинзеник сказав, що бюджетний комітет продовжує наполягати на розмірі дефіциту в 3% від ВВП. Різко погіршилася структура дефіциту - він весь тепер пов'язаний з оперативними поточними видатками, - зазначив Віктор Пинзеник. За його словами, при розгляді дефіциту було відхилено всю програму енергетичних ініціатив Уряду, а також скорочено видатки по головних розпорядниках на 798 мільйонів гривень.
 
Юрiй Єхануров також заявив, що Кабiнет Мiнiстрiв наполягає на тому, щоб кошти вiд приватизацiї металургiйного комбiнату "Криворiжсталь" були зосередженi в Держказначействi. При цьому Прем'єр-мiнiстр зазначив, що бюджетний комiтет парламенту пропонує перевести цi кошти на рахунки комерцiйних банкiв.
 
В ході засідання Глава Уряду також торкнувся газового питання. При цьому Юрiй Єхануров вiдзначив складний характер переговорiв iз росiйським "Газпромом" i Туркменiстаном у питаннях забезпечення України газом.
 
Прем'єр-мiнiстр повiдомив, що мiнiстр палива та енергетики Iван Плачков провiв переговори з російською стороною з питань постачання газу до України, а в середу має повернутися з Туркменистану, де також відбуваються переговори стосовно газових питань.
Юрій Єхануров зазначив, що 15ня проведе нараду за участю з вiце-прем'єр-міністрів, мiнiстра палива та энергетики та мiнiстра економiки, пiд час якої обговорюватиметься ситуацiя щодо забезпеченням України газом.
 
Прес-служба Кабінету міністрів України
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4915.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua