Антимонопольний комітет звинувачує приватних перевізників у приховуванні доходів

15 дек, 14:45

Від недосконалої системи контролю за кількістю перевезених маршрутками пасажирів державний бюджет втрачає мільйони гривень. Дуже добре годують приватних перевізників Рівненщини маршрутки. Представники Антимонопольного комітету після ретельної перевірки лише одного маршруту зрозуміли, що від недосконалої системи контролю кількості перевезених пасажирів у маршрутках держава щороку втрачає мільйони бюджетних гривень.

Антимонопольний комітет звинувачує приватних учасників пасажирських перевезень у приховуванні доходів. На Рівненщині маршрутники сплачують єдиний щомісячний податок 250 гривень - мізер, кажуть у місцевому відділенні Антимонопольного комітету. Лише з однієї маршрутки перевізники щороку можуть отримати до 300 тисяч гривень прибутку. Факти реального заробітку антимонопольники встановлювали майже в партизанських умовах: сідали в маршрутку та курсували від обласного центру до районного, тим часом протоколи складали не на користь перевізників.
 
В’ячеслав Біліба, голова Рівненського територіального відділення Антимонопольного комітету України: "Якщо сумарний дохід в рік менше 500 тисяч гривен, то сплачує єдиний податок, а так порахуйте, а мав би 700 тисяч. Складались акти без попередження водіїв".
 
Поставили під сумнів антимонопольники і вартість проїзду в міжміських маршрутках. Більшість перевізників домовились і одночасно підвищили ціни. У територіальному відділенні Антимонопольного комітету це називають серйозним порушенням закону. Однак водії маршруток з таким твердженням не погоджуються, вкотре посилаючись на дороге пальне. Втім, не забувають і додавати, що вони не власники мінібусів, а лише водії.
 
Працівники Антимонопольного комітету вже звернулися до власників міжміських маршруток з рекомендаціями переглянути тарифи і видавати квитки всім пасажирам. Також вони сподіваються на допомогу влади у розробці дієвого контролю кількості перевезених пасажирів у кожній маршрутці. Наразі ж держава і далі втрачає мільйони гривень.
 
Інф. ictv

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4997.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua