ДК «Газ України» обмежує газопостачання підприємств-боржників

15 дек, 17:36

На виконання доручень Уряду і розпоряджень НАК «Нафтогаз України» з питань раціонального використання природного газу ДК «Газ України» вживає заходів щодо припинення безоплатного споживання природного газу підприємствами-боржниками.
У зв’язку з порушенням ВАТ «Черкаське хімволокно» п. 13 постанови Кабінету Міністрів України» від 27ня 2001 р. №1729 та п.20 наказу НАК «Нафтогаз України» від 28ня 2004 р. №723 (згідно яких постачання природного газу всім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати), а також п.6.1. договору на постачання природного газу між ДК «Газ України» та цим товариством, підприємство-боржника було попереджено про необхідність проведення до 15ня розрахунків за спожитий у листопаді газ на суму 10 млн. 260 тис. грн.. Якщо середній в Україні рівень розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий газ становив 57%, то ВАТ «Черкаське хімволокно» - лише 19%.
У зв’язку з невиконанням ВАТ «Черкаське хімволокно» договірних зобов’язань і несплаті вартості спожитого у листопаді природного газу до 15ня, ДК «Газ України» надало підприємству з газопостачання та газифікації «Черкасигаз» доручення на виконання відповідних робіт з припинення безоплатного відпуску газу та обмеження газопостачання цього підприємства-боржника.
Аналіз стану розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики станом на 15 грудня п. р. засвідчує, що в результаті реагування Компанії на факти порушень дисципліни газоспоживання, а також інших заходів рівень оплати підприємств ТКЕ у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс з 76% у 2004 році до 81% у поточному році.
Вище середнього рівня по Україні - розрахунки у теплоенергетиків Миколаївської, Полтавської, Тернопільської, Чернігівської областей та м. Севастополь. Позитивною динамікою у порівнянні з минулим роком відзначається також частина підприємств Донецької і Дніпропетровської областей.
Проте низка підприємств ТКЕ таких міст, як Донецьк, Макіївка, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Харків, Сєвєродонецьк, Львів, Дрогобич та деяких інших мають незадовільний рівень розрахунків за газ, що є значно нижче середнього по Україні.
ДК «Газ України звертає увагу усіх споживачів на те, що стале забезпечення природним газом можливе лише за умови повних розрахунків за нього. Компанія наголошує також на необхідності економного та дбайливого використання споживачами природного газу.
Прес-служба ДК «Газ України»

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5031.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua