Проти Київстару порушено справу

15 дек, 17:41

Сьогодні Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками зловживання ЗАТ “Київстар Дж. Ес. Ем.“ монопольним становищем на ринку мобільного зв’язку.

Оскільки по завершенню відведеного терміну компанія «Київстар» категорично відмовилася виконувати рекомендації та не обґрунтувала при цьому правомірність існуючої плати за з’єднання, Комітет розпочав розслідування.

В той же час, ЗАТ “Український мобільний зв’язок” офіційно сприйняло рекомендації, висловило налаштованість на співпрацю та згоду з позицією Антимонопольного комітету.
У цьому зв’язку, зважаючи на необхідність врегулювання економічних планів компанії, Комітет погодився надати «УМЗ» термін до квітня для остаточного вирішення питання із платою за з’єднання.

«Ми готові були спільно з операторами шукати прийнятний вихід із ситуації. На жаль, «Київстар» не скористався цією нагодою. Тому, згідно вимог законодавства, ми порушили справу. Тепер вже у рамках розслідування ми з’ясуємо реальну частку компанії на ринку і будемо аргументувати необхідність скасування плати за з’єднання без підвищення самих тарифів на послуги зв’язку. Переконаний, громадськість підтримає нас. Останні столичні акції протесту проти тарифної політики мобільних операторів вже засвідчили це. Але нам дуже не хотілося б, щоб в Україні повторилася нещодавня ситуація у Франції, коли конкурентне відомство оштрафувало мобільних операторів на суму у півмільярда євро», - зауважив з цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

Прес-служба Антимонопольного комітету України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5033.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua