Сьогодні прем’єр-міністри України та Росії спробують домовитись про ціну газу на 2006 рік

19 дек, 12:11

Сьогодні на прем’єр-міністра Юрія Єханурова чекають у Москві. Про цю зустріч три дні тому телефоном домовились президенти двох країн Віктор Ющенко та Володимир Путін. Втім, гарантій, що три міжурядові протоколи підпишуть сьогодні, ніхто не дає.

Нагадаємо, що крім ціни газу, досі не погодженими лишаються обсяги та вартість транзиту блакитного палива українською територією до Євросоюзу. А напередодні російський "Газпром" помітно пом’якшив тональність заяв на адресу України. Керівництво компанії відзначає, що переконане у досягненні компромісу і вперше за період конфлікту не прозвучала конкретна ціна, на якій наполягатиме російська сторона. Раніше "Газпром попереджав про намір підвищити ціну у 5 разів – до 230 доларів за тисячу кубометрів. Юрій Єхануров сьогодні пропонуватиме Росії погодитись на поетапне підвищення ціни, аби знизити негативний вплив здорожчання на українську промисловість.
Частковою альтернативою російському газу може стати туркменський, але його ціна наразі також не погоджена. Президент середньоазіатської країні Сапармурат Ніязов пропонує значно м’якші, ніж росіяни, умови підвищення ціни – з 44 до 60 доларів за тисячу кубометрів.
Інф. ictv

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5187.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua