Департамент управління ризиками створено у банку «Аваль»

20 дек, 09:57

Департамент управління ризиками створено у банку «Аваль», повідомляє прес-служба банку з посиланням на голову правління АППБ «Аваль» Володимира Лавренчука.

За його словами, створення нового департаменту стало однією з перших організаційних змін у банку «Аваль» у межах трансформаційного процесу та пов’язане з необхідністю формування у банку незалежної функції ризик-менеджменту.
 
Незалежність функції оцінки ризиків, яку виконуватиме новий департамент, на думку В. Лавренчука, повинна забезпечити незалежність оцінки та мінімізації ризиків від необхідності виконання планів із нарощування кредитного портфелю, що є функцією кредитного департаменту .
 
До складу нового департаменту увійшли управління кредитного аналізу, управління по роботі із заставним майном, управління моніторингу, контролю та адміністрування кредитних операцій та відділ аналізу фінансових установ.
 
Директором департаменту призначено Олександра Вітте, котрий раніше очолював центральне управління ризиками по банках груп у Центральній та Східній Європі (Відень), а також підрозділи ризик-менеджменту групи Райффайзен у банках Болгарії, Сербії та Чорногорії.
 
Як повідомив О. Вітте, відокремлення оцінки ризиків від розвитку бізнесу та продажів є одним із провідних принципів сучасної банківської практики та надзвичайно успішно діє при організації роботи всіх банків Райффайзен Інтернешнл.
 
«Результати були переконливими, особливо враховуючи дуже низький рівень втрат за позиками у цих банках протягом усіх років», — підкреслив О.Вітте.
 
За його словами, головне завдання ризик-менеджерів полягає в аналізі та наданні найповнішої інформації про ризики, що супроводжують клієнтів, забезпеченні повернення кредитних коштів та формуванні структури кредитного проекту, що є оптимальною з точки зору мінімізації цих ризиків. Відповідно, спеціалісти кредитного департаменту звільняються від виконання обов’язків оцінки ризиків і відтепер зможуть зосередитися саме на обслуговуванні клієнтів.
 
«Наше завдання полягає у тому, щоб допомагати спеціалістам кредитного департаменту максимізувати прибутки, утримуючи зі свого боку втрати, пов’язані з кредитами, на мінімальному рівні», — відзначив О. Вітте.
 
У подальшому банк «Аваль» планує забезпечити відокремлення функції ризик-менеджменту в секторі споживчого кредитування та у казначействі.
 
Прес-служба Банку «Аваль»

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5264.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua