Повідомлення про оприлюднення проекту ЗУ „Про внесення змін до Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств”

20 дек, 11:56

З метою забезпечення прозорості в діяльності банківських установ, стимулювання виконання ними зобов’язань щодо сплати податків до бюджету, Державна податкова адміністрація України ініціює оприлюднення податкової декларації про прибуток банку.
У зв’язку з цим пропонується внести зміни до Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств”. Пункт 16.4 статті 16 Закону буде доповнено третім абзацом, відповідно до якого, банки не пізніше 1 числа місяця, наступного за місяцем, в якому була подана податкова декларація про прибуток банку, здійснюватимуть її оприлюднення.
Законом України від 12.07.2000 №2121-ІІІ “Про банки і банківську діяльність” на банки вже покладено зобов’язання щодо опублікування своєї фінансової звітності.
Так, відповідно до статті 70 цього Закону, банк повинен оприлюднити квартальні баланси, а також звіт про прибутки (збитки) в газеті “Урядовий кур’єр” чи “Голос України” впродовж місяця, наступного за звітним кварталом, а річну фінансову звітність - не пізніше 1 червня наступного за звітним року.
Але, між фінансовою та податковою звітністю є суттєві відмінності, що не дають можливості визначити значимість банку на ринку фінансових послуг та отримати повну характеристику по виконанню ним обов’язків перед бюджетом.
Запровадження оприлюднення податкової декларації про прибуток банку дасть можливість оцінити його внесок в розвиток держави, приятиме підвищенню авторитету тих банків, що сумлінно сплачують податки.
-
Прес-служба Державної податкової адміністрації України

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5296.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua