Червоненко: Підвищення ціни на газ вдарить по Сходу України

22 дек, 12:10

"Підвищення Російською Федерацією цін на газ в першу чергу вдарить по східним регіонам України", - заявив в інтерв’ю сайту RAZOM губернатор Запорізької області, член Ради партії "Наша Україна" Євген Червоненко.
 
"Усі промислові гіганти будувалися за радянських часів саме на Східній Україні, - зазначив губернатор, - і у ті часи про енергозберігаючі технології ніхто й не думав. За незалежності ж ніхто не задумувався про те, що рано чи пізно доведеться розраховувати собівартість продукції з урахуванням ринкової ціни за газ. Аби не бути постійними заручниками політичних інтриг і образ".
 
"Однак, - підкреслив Червоненко, - наші підприємства були не готові до такого повороту подій. Це неприємне питання все відкладали на потім. Та я – як губернатор області - готую обласну нараду з цього питання. Попросив усі підприємства, котрі знаходяться в Запорізькій області, проаналізувати проблему й запропонувати своє бачення шляхів виходу з неї – як підприємства бачать свій розвиток далі у разі підняття цін на газ. Приміром, "Запоріжсталь" вже готує енергозберігаюче устаткування".
 
Євген Червоненко також заявив: "Росія не може не усвідомлювати, що після підняття цін на газ ситуація погіршиться в традиційно проросійських регіонах".
 
"Це більше схоже на політичний тиск, – підкреслив він, - а не на економічний прагматизм".
 
"Не треба займати позицію страуса, сьогодні необхідно відстоювати національні інтереси України. Росія - це наш найближчий сусід, у нас з нею спільна історія, спільні традиції, і спільні труби...".
 
За повідомленням прес-служби партії НСНУ
 
Інф. hotline

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5482.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua