Спостережні ради банку «Аваль» і Райффайзенбанк Україна вирішили прискорити процес інтеграції обох банків раніше, ніж планувалося

23 дек, 13:59

Спостережні ради банку «Аваль» і Райффайзенбанк Україна вирішили вивчити можливість проведення швидшої інтеграції шляхом юридичного злиття — реєстрація одного банку під однією назвою і з одним менеджментом — раніше, ніж планувалося.

Цей крок може бути зроблено вже у 2006 році. Точна дата залежатиме від результатів дослідження, що будуть підготовлені протягом найближчих тижнів.

При цьому операційне злиття, що включає приведення у відповідність систем і об’єднання функцій бек-офісу, як і передбачалося раніше, буде завершено не пізніше 2008 року.

Дане рішення було прийнято у зв’язку з тим, що процес трансформації банку «Аваль», ініційований Райффайзен Інтернешнл Банк-Холдинг АГ (Райффайзен Інтернешнл) в Україні, проходить дуже високими темпами.

«Ми прийняли це рішення, коли зрозуміли, що ці банки доповнюють один одного навіть краще, ніж ми думали», — пояснив Герберт Степіч, керівник Райффайзен Інтернешнл. Інтеграція банку «Аваль» і Райффайзенбанк дасть можливість об’єднати сильні сторони обох банків. Банк «Аваль» є провідним українським банком з лідируючою позицією практично у всіх сегментах банківського ринку країни. Райффайзенбанк має великий досвід в обслуговуванні корпоративних клієнтів і транснаціональних компаній. Таким чином, злиття цих двох інститутів приведе до появи нового лідера на банківському ринку України, а також створить прозору ситуацію для клієнтів і співробітників обох банків.

«Стратегію визначено чітко: підтримувати і підсилювати наше лідерство в Україні», — заявив Г.Степіч. Разом банк «Аваль» і Райффайзенбанк досягнуть 12,5 проц. частки ринку по загальних активах і утворять найбільшу банківську групу на цьому ринку з майже 50 млн. жителів. Банківський ринок України росте дуже значними темпами: за дев’ять місяців 2005 року сумарні активи українських банків виросли практично на 40 проц. і досягли 30,5 млрд євро.

Райффайзен Інтернешнл керує провідною банківською мережею на ринках Центральної та Південної Європи. У групу входять 16 банків і багато лізингових компаній на ринках 16 країн. Банки групи обслуговують 9,2 мільйона клієнтів через свої 2,400 відділень. Раййфайзен Інтернешнл є повністю консолідованим підрозділом Райффайзен Центральбанк Остерайх АГ (РЦБ, Центральний Банк Райффайзен в Австрії), що володіє 70 проц. його акцій. Інші 30 проц. акцій вільно котируються на віденській біржі. РЦБ є центральною організацією австрійської банківської групи Райффайзен, провідної банківської групи Австрії.

Банк «Аваль» було засновано у 1992 році. На кінець 2004 року його баланс досяг 1,573 млрд євро, а прибуток до оподатковування склав 38 млн. євро. Доход від акціонерного капіталу склав 32,6 проц. Банк має 1,380 відділень по всій Україні, у яких працюють близько 17 тис. співробітників.

Райффайзенбанк Україна було засновано у 1998 році. Банк має 35 відділень, у яких працюють 1,513 співробітників. На 30 вересня 2005 року активи банку складали 913 млн. євро.

Прес-служба Банку «Аваль»


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5587.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua