Загальноукраїнська нарада банкірів 23ня 2005 р.

26 дек, 09:33

У приміщенні Укрексімбанку відбулася Загальноукраїнська нарада банкірів за участю Голови НБУ В.С.Стельмаха, ів Правління НБУ, Заступника Голови Державної податкової адміністрації України С.І.Лєкаря, Президента АУБ О.А.Сугоняко, Голови Правління ВАТ «Укрексімбанк» В.В.Капустіна, керівників територіальних управлінь НБУ та комерційних банків України.

У вступному слові Голова НБУ В.С.Стельмах відмітив позитивну динаміку банківського сектору України. Високими темпами зростають основні показники розвитку банків (активи, кредитний портфель, зобов‘язання, капітал). Розвиток економіки засвідчує, що діяльність банків стала компенсатором зниження інвестиційної складової економіки, унебезпечила усугублення кризових явищ.
 
Довіра суспільства, населення до банків та національної валюти підвищилася, про що свідчить прискорене зростання депозитних вкладень населення.

У контексті забезпечення макроекономічної стабільності та високих темпів економічного зростання було окреслено основні цілі та напрями діяльності НБУ у монетарній сфері, зокрема:
Окремо йшлося про привабливість українських банків для іноземного капіталу, що засвідчує великий нерозкритий економічний потенціал України.

Серед основних завдань розвитку банківського сектору було визначено:
Відмітивши позитивний розвиток української банківської системи, Президент АУБ О.А.Сугоняко у своєму виступі виділив внутрішні та зовнішні фактори, які ускладнювали роботу банків. В умовах підвищення зацікавленості іноземних банків до українських фінансових ринків важливим є визначення на державному рівні міри присутності іноземного капіталу у банківському секторі країни, наголосив він.
 
Широка дискусія між учасниками загальноукраїнської наради банкірів додатково засвідчила важливість і актуальність обговорюваних питань.
 
Інф. aub

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5639.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua