23ня цього року відбулася робоча зустріч Міністра економіки України А.П.Яценюка з Надзвичайним і Повноважним Послом України в США Дж. Гербстом

26 дек, 10:46

Під час переговорів сторони відзначили прогрес у приєднанні нашої держави до Світової організації торгівлі, у тому числі забезпечення імплементації законодавства про захист інтелектуальної власності. Посол високо оцінив зусилля щодо приведення законодавчого поля України до вимог СОТ, і у цьому контексті було обговорено можливості узгодження на двосторонньому рівні умов приєднання України до цієї організації. Співрозмовники також торкнулися проблеми постачання російського газу в Україну та у країни Європи.

Особливу увагу було приділено можливостям участі у програмі „Виклики тисячоліття”, у рамках якої наша країна може розраховувати на одержання протягом декількох років допомоги у сумі близько 500 млн. дол. США.
Посол поінформував Міністра про стан розгляду заявки України про визнання її державою з ринковою економікою у контексті антидемпінгових розслідувань, зазначивши, що розгляд відбувається згідно із встановленою процедурою. Важливого значення було надано розв’язанню конфлікту навколо компанії „Елаєнт-Київ”, що сприятиме покращанню інвестиційного іміджу нашої держави та повноцінному відновленню діяльності Корпорації зарубіжних приватних інвестицій (ОПІК) в Україні.
-
Прес-служба Міністерства економіки України

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5653.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua