Райффайзен може провести додаткову емісію акцій у 2007 р. для розширення діяльності у Східній Європі

26 дек, 15:00

Австрійський Райффайзен Інтернешнл Банк-Холдинг АГ, якому належить більш ніж 2 тис. підрозділів у Східній Європі, може провести нову емісію акцій у 2007 році для фінансування плану з розширення діяльності у зазначеному регіоні, повідомляє агентство Блумберг (Bloomberg) з посиланням на голову ради директорів Райффайзен Центральбанк Остерайх АГ, якому належить 70 проц. Райффайзен Інтернешнл, Вальтера Ротенштайнера.

Як відзначив Вальтер Ротенштайнер на прес-конференції у Відні в понеділок, згідно з оцінками банку, темпи росту обсягів кредитування у Східній Європі втроє перевищують аналогічні показники у країнах єврозони.

«Подібний ріст збережеться протягом наступних чотирьох-п’яти років, — відзначив В.Ротенштайнер. — Ми плануємо зберігати свою участь на цьому ринку якомога довше».

Як повідомлялося раніше, у III кв. Райффайзен більш ніж подвоїв кількість відділень у Східній Європі завдяки придбанню у жовтні банку «Аваль».

На початку листопада Райффайзен відкрив перше відділення в Сибіру. Як заявив у липні виконавчий директор банку Герберт Степіч, Райффайзен планує до 2008 року довести до однієї третини з поточних 23 проц. частку своїх активів на території колишнього СРСР.

Як заявив фінансовий директор банку Мартін Груел, країни колишнього СРСР і країни Балканського регіону за 9 місяців 2005 року принесли Райффайзену 57 проц. прибутку. Обсяг вкладів населення у країнах СНД підскочив на 68 проц., а обсяг наданих банком кредитів — на 45 проц., повідомив він.

Райффайзен Інтернешнл є управляючою компанією дочірніх банків РЦБ у Центральній та Східній Європі. Його акції представлено на Віденській фондовій біржі. РЦБ володіє 70 відсотками акцій, решта знаходиться у вільному обігу.

Райффайзен Центральбанк Остерайх АГ (РЦБ) є центральною установою австрійської банківської групи Райффайзен, найпотужнішої банківської групи в країні. Це лідируючий корпоративний та інвестиційний банк та третій за розміром банк в Австрії.

Прес-служба Банку "Аваль"


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5703.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua