Малий бізнес Волині захищено

26 дек, 15:32

Антимонопольний комітет України визнав зловживання Ковельським госпрозрахунковим ринком монопольним становищем та оштрафував порушника на 8 тис. гривень.
У ході виїзного засідання на Волині, Комітет встановив факт порушення прав підприємців-торгівців продовольчими та непродовольчими товарами.
Так, ринок-монополіст завищував ціни на комплексні послуги з надання торгових місць. Зокрема, до тарифів двічі включалися витрати на оплату електроенергії та праці персоналу ринку.
Окрім цього, з підприємців неправомірно стягувалися відрахування на утримання облспоживспілки, бази відпочинку, надання благодійної допомоги, поховання тощо.
Тому дії Ковельського ринку Антимонопольний комітет визнав неправомірними і застосував передбачені законодавством санкції.
«Дерти таким чином втридорога з торговців – обурливо і безвідповідально. Перш за все тому, що подібні витрати закладатимуться у вартість самих товарів, а врешті-решт страждатимуть споживачі, - підкреслив з цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – Тепер, визнавши порушення, керівництво ринку перегляне тарифи за користування торговими площами та їх складові».
Зі свого боку облспоживспілка, на вимогу Комітету, зобов’язана вжити заходів щодо усунення можливих аналогічних порушень на інших ринках Волині.
Прес-служба Антимонопольного комітету України

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5705.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua