Кому губчастий титан, а кому і титанові зливки

28 дек, 16:26

Антимонопольний комітет України розпочав справу за ознаками порушення казенним підприємством «Запорізький титано-магнієвий комбінат» законодавства про захист економічної конкуренції.

Так, використовуючи монопольне становище, ЗТМК відмовив у постачанні губчастого титану ТОВ «МК «ANTARES» незважаючи на контракт. При цьому, на чисельні звернення споживача комбінат безпідставно наполягав здійснювати постачання товару виключно на давальництких умовах.

Через такі протиправні дії єдиного виробника губчастого титану в Україні, підприємство «ANTARES» позбавлено можливості виробляти титанові зливки.

З метою врегулювання ситуації Комітет у листопаді надав монополісту відповідні рекомендації, звернувся також до Мінпромполітики та провів взаємні консультації з усіма сторонами.

Оскільки у встановлений термін монополіст не усунув обставини, які порушують права та інтереси споживача губчастого титану, Комітет проводить розслідування.

«Вперше за останні п’ять років Антимонопольний комітет зіткнувся з ігноруванням вимог конкуренційного законодавства з боку казенних підприємств. Це дійсно прикрий випадок. Однак, враховуючи статус комбінату та вироблення ним специфічної продукції, ми до останьої миті сподівалися на конструктивний підхід до вирішення проблеми. Нажаль, в даному випадку амбіції переважають над логікою. Тепер, згідно законодавства, ми маємо врегулювати ситуацію на ринку губчастого титану у рамках справи», - наголосив у цьому зв’язку Голова Комітету Олексій Костусєв.

Прес-служба Антимонопольного комітету України

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/5904.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua