Президент АУБ: вплив відставки Уряду на економіку країни буде незначним

11 янв, 17:10

Прийняте Верховною Радою у вівторок рішення про відставку уряду Юрія Єханурова є негативним чинником, проте його вплив на економіку України буде незначним, вважає Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

За його словами, прийняте парламентом рішення є "популістським і безвідповідальним" і ще раз доводить українцям необхідність кардинальної зміни складу парламенту.

"Нашій країні необхідні державні мужі, а не політики-популісти. Як можна було позбавити країну виконавчої влади лише через бажання помаячити прапорами?", - наголошує Президент АУБ.

На його думку Олександра Сугоняка, прямий вплив відставки Кабміну на економіку країни і її фінансовий сектор буде мінімальним. При цьому подібний вплив може проявиться лише через визначений період.

"Вона може негативно відбитися, як і будь-який інший подібний фактор... На валютний ринок вплив буде на рівні флуктуації. Це, можливо, може призвести до незначного зниження курсу гривні на готівковому ринку, скажімо до 5,2 грн./$1, але не вплине на її офіційний курс».

Національний банк України має належні досвід і кадри, щоб пережити дестабілізацію за значно гірших умов, - вважають в АУБ.

Інф. aub


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6192.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua