Підвищилися ціни на молоко і знизилися на сало

13 янв, 09:01

За даними моніторингу цін, що проводиться органами державного контролю за цінами, 10 січня 2006 року порівняно з 30ня 2005 року цінова ситуація на споживчому ринку характеризувалася наступним.

На борошно вищого ґатунку, вермішель, крупи гречану і манну середні рівні цін в цілому по Україні не змінилися і відповідно становлять – 1,63, 2,45, 3,12 і 2,26 грн. за 1 кілограм. Поряд з тим, середні рівні роздрібних цін зросли на хліб з борошна першого ґатунку на 0,6 відс. (з 1,69 до 1,7 грн. за 1 кг), хліб житньо-пшеничний – 0,7 відс. (з 1,53 до 1,54 грн. за 1 кг), хліб з борошна вищого ґатунку (в т.ч. батон) – 0,9 відс. (з 2,13 до 2,15 грн. за 1 кг); знизилися на рис – 0,3 відс. (з 3,26 до 3,25 грн. за 1 кілограм).

Середні рівні цін в цілому по Україні на тваринницьку продукцію та продукти її переробки підвищилися на: ковбаси варені І ґатунку – 0,7 відс. (з 12,54 до 12,63 грн. за кг), молоко – 0,8 відс. (з 2,44 до 2,46 грн. за 1 л), сметану – 0,5 відс. (з 7,96 до 8 грн. за 1 кг), масло тваринне – 0,2 відс. (з 13,12 до 13,14 грн. за 1 кг), яловичину – 0,3 відс. (з 20,8 до 20,87 грн. за 1 кг) та свинину – 0,3 відс. (з 23,99 до 24,06 грн. за 1 кг); знизилися на: сало – 0,9 відс. (з 15,29 до 15,16 грн. за 1 кг) та птицю (кури) – 0,2 відс. (з 11,97 до 11,95 грн. за 1 кілограм). На яйця курячі ціни залишилися без змін і станом на звітну дату становлять 3,92 грн. за 1 десяток.

На цукор впродовж першої декади січня 2006 року середній рівень цін в цілому по Україні підвищився на 0,3 відс. (з 3,55 до 3,56 грн. за 1 кілограм).

На олію протягом досліджуваного періоду відбулося зниження середнього рівня цін в цілому по Україні на 0,2 відс. (з 6,25 до 6,24 грн. за 1 літр).

На овочеву продукцію спостерігалося зростання середніх рівнів споживчих цін, зокрема на: картоплю на 0,5 відс. (з 2,03 до 2,04 грн. за 1 кг), капусту – 3 відс. (з 2,03 до 2,09 грн. за 1 кг), моркву – 2,6 відс. (з 1,9 до 1,95 грн. за 1 кг), буряк – 1,2 відс. (з 1,68 до 1,7 грн. за 1 кг) та цибулю – 1,4 відс. (з 2,1 до 2,13 грн. за 1 кілограм).

За даними моніторингу цін на споживчому ринку продуктів харчування у аналогічному періоді 2005 року спостерігалося підвищення цін на: хліб з борошна першого ґатунку, хліб житньо-пшеничний, хліб з борошна вищого ґатунку (в т.ч. батон), крупу гречану, рис, ковбаси варені І ґатунку, молоко, сметану, масло тваринне, олію, яловичину, свинину, птицю (кури), картоплю, капусту, та цибулю; зниження на: вермішель, сало, яйця курячі, моркву та буряк.

З урахуванням тенденції зміни цін, яка склалася в попередні роки, на ринку продуктів харчування можна спрогнозувати відносну стабільність цін на хліб та крупи, подальше незначне підвищення цін на м'ясо-молочну та овочеву продукцію, а також незначне коливання їх рівнів на решту досліджуваних продуктів харчування.

Прес-служба Міністерства економіки України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6317.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua