Банк «Аваль» увіз в Україну близько 50 тис. золотих і срібних монет у 2005 році

16 янв, 11:33

Банк «Аваль» увіз в Україну 46 тис. тис. золотих і срібних монет у 2005 році, з них 9 тис. шт. золотих, 31 срібних та 6 тис. срібних монет з дорогоцінними каменями, що перевищує кількість завезених у 2004 році більш ніж на 20 тис. шт. Про це повідомляє прес-служба банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет АППБ «Аваль» Аллу ІЩЕНКО.

За її словами, вага реалізованих у 2005 році у відділеннях банку «Аваль» золотих монет перевищила аналогічний показник 2004 року на 68 проц., а срібних монет — на 96 проц. Усього у 2005 році банк «Аваль» продав в Україні близько 1 тонни монет із золота і срібла, закріпивши позицію лідера на цьому ринку.

Як відзначила А.ІЩЕНКО, «основу обсягів продажів за програмою «Монети світу», як і очікувалося, наприкінці року склали золоті і срібні монети, присвячені Року Собаки». На них припало більш ніж 70 проц. обсягів продажу монет у відділеннях банку «Аваль» у межах програми «Монети світу» починаючи з вересня 2005 року, коли банк увіз в Україну перші монети з золота і срібла, присвячені Року Собаки, що відчеканив Монетний двір м.Перт (Австралія) у популярній серії «Місячний календар».

На реверсах срібних монет — і на інвестиційних, вагою від 15 грамів до 1 кг, і на колекційних, виконаних у техніці кольорового фотодруку, вагою від 15 грамів до 155 грамів, тираж яких склав всього 20 тисяч штук, зображено німецьку вівчарку.

На реверсах золотих монет, інвестиційних, вагою від 1,5 грамів до 1 кг, і колекційних, з кольоровим фотодруком, вагою від 1,5 до 15 грамів кожна, зображено бігля. На монетах найвищої якості карбування «пруф», що надійшли у відділення банку в листопаді 2005 року, зображені чау-чау (на золотих монетах) і золотаві ретривери (на срібних).

Також на реверсах усіх монет викарбувано китайський ієрогліф, що означає слово «собака» і рік — 2006. На аверсах — зображення Її Величності Королеви Єлизавети II.

У січні 2006 року колекції клієнтів банку «Аваль» поповнили колоритні собачки на колекційних вітчизняних монетах зі срібла.

У 2005 році банк «Аваль» продовжив розпочате у 2004 році співробітництво з Монетним двором м.Перт (Австралія), а також дебютував на українському ринку з монетною продукцією з дорогоцінних металів виробництва Королівських Монетних дворів Великобританії та Іспанії, Національних банків Греції і Китаю.

Прес-служба Банку «Аваль»


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6450.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua