Вкладати гроші в антикваріат вигідніше, ніж тримати їх у банку

17 янв, 11:19

Щороку ціна на старожитності збільшується у середньому на 15-20 відсотків. Найбільше антикварних речей традиційно продають на "сірому" ринку, що сформувався у середовищі колекціонерів за часів Союзу. Проте дедалі популярніші стають інтернет-аукціони.

 

Олександр Лисенко, оператор інтернет-аукціону:

"Человек, который физически не может присутствовать на аукционе, он может торговаться за предмет по интернету. Он может оставить заочный бит и если этот бит будет превышать размер цены, за которую торги ведутся, то человек может купить предмет, не отходя от компьютера".

Переваги такого колекціонування – можливість купувати речі за кордоном та зберігати інкогніто. Перспективність цього легального ринку демонструє перший в Україні антикварний аукціон. Щомісяця обсяги торгів зростають на 5-7 відсотків.

Андрій Дьомінов, експерт антикварного ринку:

"Конечно, наиболее предпочитаемые на даный момент - это живопись, иконы. Это то, что более интересует наш украинский народ. Нумизматика и букинистика остаются в стороне".

Ціна на окремі лики святих сягає 20-30 тисяч доларів. Та відсутність експертної оцінки може вдвічі здешевити навіть унікальну річ.

Інф. ictv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6548.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua