Мінтрансзв‘язку домовився із російською „НКК” про залучення інвестора на Іллічівський порт

18 янв, 10:49

Між Міністерством транспорту та зв’язку України і керівництвом російської „Національної Контейнерної Компанії” досягнута згода щодо проведення відкритого конкурсу на залучення інвестора у розвиток контейнерного терміналу Іллічівського морського торговельного порту. Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв‘язку.

У зв'язку з цим сторони мають намір підписати Угоду, яка дозволить врахувати законні інтереси й інвестора, й держави. Підписання угоди також дозволить забезпечити можливість найшвидшого проведення конкурсу на нових умовах, запропонованих Мінтрансзв’язку України. При цьому інвестор в особі ПП „Укртрансконтейнер” висловив принципову згоду взяти участь у тендері на загальних підставах.

Тендер по залученню інвестора буде проведений найближчим часом. Умови конкурсу передбачають чітко прописані прозорі вимоги для залучення інвестицій в цей проект, зокрема, точні обсяги необхідних інвестицій і доходів, які отримає держава в особі Ільічевського порту, терміни залучення інвестицій, умови використовування майна порту.

У даний час управління контейнерним терміналом Іллічівського МТП здійснюється ПП „Укртрансконтейнер”, яке знаходиться під управлінням „Національної Контейнерної Компанії”, найбільшого російського оператора контейнерних терміналів.

Нагадаємо, що 13ня 2005 року в Одесі Президент України Віктор Ющенко, під час наради щодо розвитку морських портів України, дав доручення провести новий відкритий конкурс для визначення компанії - інвестора у контейнерний термінал Іллічівського порту.

Інф. hotline


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6640.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua