Бензин і солярка в Україні будуть дорожчати

18 янв, 11:32

Про це попереджає колишній голова «Нафтогазу України» Юрій Бойко.

Він упевнений, що в середині березня після початку підйому ринку нафтопродуктів ціни на них виростуть на 30%. За словами Бойко, спровокував це попередній уряд, що ліквідував імпортне мито і відкрив ринок імпортерам.

Тим часом, нафтопродукти можуть підскочити в ціні в усьому світі. Америка хоче ввести ембарго на постачання нафти з Ірану - одного їхній лідерів нафтового світового ринку. Американці вимагають скоротити споживання «чорного золота» з Ірану у відповідь на ядерні розробки, проведені цією країною.

Експерти нафтового ринку вважають, що нафтове протистояння Америки й Ірану може привести до нового стрибка цін на нафтопродукти в усьому світі. Цим уже стурбовані українські авіаперевізники. Правда, кажуть, поки ціни тримаються.

Сергій Фоменко, віце-президент авіакомпанії: «Авіакомпанії найчастіше дуже сильно залежать від того, як поводяться постачальники палива. На жаль, сьогодні почули, що ОПЕК збирається скоротити обсяги видобутку. Тому сподіваємося, що це ніяк не позначиться на ціні палива. Ніяких змін з боку фірм, що надають паливо, якихось довгострокових або короткострокових поки не надходило».

Інф. ntn.tv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6649.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua