В Україні дано старт переглядові бюджету країни

19 янв, 14:04

У середу Мінекономіки офіційно відзиває прогноз динаміки макроекономічних показників, за якими розрахований весь головний кошторис країни на цей рік.

Щоправда, одночасно виконуючий обов`язки міністра економіки Арсеній Яценюк заявляє про відсутність економічних передумов для істотних валютно-курсових коливань у 1 кварталі 2006 року.

За його словами, золотовалютні резерви Національного банку, які складають на даний момент близько 20 млрд. доларів, дозволяють підтримувати стабільність валютнообмінного курсу в середньостроковій перспективі, незважаючи навіть на негативне сальдо зовнішньої торгівлі.

Цими словами молодий міністр вторить запевнянням глави Національного банку Володимира Стельмаха, які він озвучував у присутності Яценюка на передноворічних зборах разом з іншими українськими банкірами.

Борис Тимонькін, голова правління Укрсоцбанку: «Катастрофу это не вызовет. НБУ имея под 20 млрд. резервов – это у него сильный амортизатор. Сегодня могу уверенно сказать, что у НБУ резервов хватит для смягчения любых резких колебаний на валютном рынке, любых вплоть до того, чтобы выкупить всю гривну».

Володимир Стельмах, голова НБУ: «Все-таки по платіжному балансу все більш менш іде нормально. І це все нам дає надію, що ми курсову політику маємо можливість вести в стабільному плані».

Інф. ntn.tv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6763.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua