Щойно АМКУ надав консультації учасникам створення спільного українсько-російського підприємства з постачання газу

20 янв, 12:35

Антимонопольний комітет України отримав заяву на надання дозволу на створення підприємства за участю НАК «Нафтогаз України» та «ROSUKRENERGO AG».
Вчора, 19 січня о 20.30 до Комітету надійшла заява з проханням надати дозвіл на створення підприємства. У цьому зв’язку Комітет одразу розпочав роботу та оперативно опрацював дане звернення.

На жаль, за результатами попередньої оцінки, Комітет виявив відсутність документів, необхідних для прийняття рішення по суті. Зокрема, інформація української сторони не повна. З російської сторони Комітету надано лише статут компанії, відсутні дані щодо відносин контролю та видів діяльності учасників концентраці.

Комітет роз’яснив сторонам необхідність надання повного комплекту документів для найоперативнішого прийняття рішення. З цією метою фахівці Комітету провели сьогодні персональні консультації з уповноваженими представниками «Нафтогазу» та «ROSUKRENERGO».

З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Щойно ми надали сторонам усю необхідну методичну допомогу та роз’яснення і тепер чекаємо на щонайшвидше отримання матеріалів. Заявники пообіцяли зробити це до 16 години сьогодні. Від цих документів залежить оперативність розгляду питання про надання дозволу. Спеціально створена у Комітеті група спеціалістів знаходиться у повній готовності, щоб зробити висновок про наявність чи відсутність монополізації ринку. Якщо документи надійдуть – Комітет готовий навіть у вихідні опрацювати їх і прийняти відповідне рішення. Нам не звикати – для вирішення багатьох нагальних питань ми працювали й у різдвяні святкові дні, коли більшість установ відпочивали».

Прес-служба Антимонопольного комітету України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6834.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua