Не штрафуємо, а допомогаємо. Діалог з платниками податків

20 янв, 15:23

Одне з найважливіших завдань, вирішуваних податковими органами Буковини, підвищення прозорості та публічності своєї роботи, налагодження чесних партнерських відносин з платниками. Важливий напрям цієї роботи – багаторівневий системний і систематичний діалог з громадськістю, направлений на вивчення громадської думки з нагальних питань діяльності органів податкової служби, оподаткування та підприємницької діяльності з одночасним забезпеченням стабільної правдивої неперекрученої думки про роботу податкової служби.

Особливе значення в роботі з платниками податків має своєчасне інформування їх про нові нормативно-правові акти, зміни та доповнення до існуючих, а також роз'яснення порядку їх застосування на практиці. Це досягається шляхом проведення різноманітних заходів, а також інформування громадян щодо важливих подій податкового законодавства у засобах масової інформації. Проводячи таку роботу, органи державної податкової служби області запобігають виникненню невмисних порушень податкового законодавства, а платники податків, вірно застосовуючи положення нормативно-правових актів, запобігають нераціональним витратам, що можуть виникнути у разі застосування податковими органами санкцій за порушення законодавства.

Державною податковою адміністрацією в Чернівецькій області здійснюється широке коло програм, направлених на підвищення податкової культури населення.

Так, ДПА в області запровадила постійний діалог з платниками податків шляхом виїзду керівників структурних підрозділів до населених пунктів та великих підприємств краю.

Упродовж листопада поточного року начальник управління оподаткування юридичних осіб Федоруца Н.П. зустрічалася з колективом ТОВ "Продпостач" с. Іванівці Кельменецького району, начальник відділу оподаткування фізичних осіб Попадюк В.П. зустрівся з мешканцями с. Колобчин Сокирянського району, начальник відділу зв'язків із громадськістю, ЗМІ та масово-роз'яснювальної роботи Залуцька Н.Д. – з бухгалтерами підприємств, установ та організацій Сторожинецького району.

Ідучи назустріч платникам, ми залучаємо дедалі більше суб'єктів оподаткування до сплати податків.

Прес-служба ДПА в Чернівецькій області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6857.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua