Бойко: якщо уряд не вживе заходів, бензин подорожчає до 5 гривень

20 янв, 16:17

Якщо не вжити запобіжних заходів, на початку квітня бензин може подорожчати до 5 гривень за літр. Про це 19 січня у вечірньому ефірі телеканалу «Інтер» заявив лідер Республіканської партії України.

«Я вважаю, що буде стрибок ціни нафти з 65 доларів за барель, як зараз, до 70 доларів. З урахуванням тих обставин, що в нас стоять три нафтопереробні заводи і можливий дефіцит палива, вже на початку квітня ціна буде становити близько п’яти гривень», – сказав Юрій Бойко.

Лідер республіканців відзначив, що в Україні вже з лютого гуртові ціни на пальне зростуть на 400 гривень за тонну: «Це дуже небезпечна ситуація, коли в мертвий сезон дорожчає пальне. Після зростання гуртових цін вже за три тижні можна очікувати зростання і роздрібних цін».

Юрій Бойко, який займається розробкою економічної стратегії Опозиційного блоку «Не Так!», підкреслив, що зараз ситуація нагадує минулорічну: «Ми знову не робимо жодних висновків. Україна знову не може конкурувати з дешевим імпортом. Ми не перший раз переживаємо кризу, і зараз знову наближаємося до неї. І вона буде на початку квітня, якщо не запобігти її – не закрити імпорт. Імпорт має бути 5-6 відсотків. У нас він в чотири рази більший, ніж минулого року. Три заводи з шести вже зупинилися. Якщо їх не запустити, то у нас буде дефіцит пального», – сказав лідер РПУ.

Інф. proua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/6872.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua