Слідство у справі “Союз – Віктан”

25 янв, 10:49

Податківці м. Києва порушили кримінальну справу відносно службових осіб ТОВ фірма “Союз – Віктан” ЛТД щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст.212 КК України).

Згідно з документами, основним видом діяльності зазначеної фірми є виключно виготовлення та купівля-продаж лікеро-горілчаної продукції. Однак, перевіркою встановлено, що за період 2003 – 2005 років фірма ТОВ “Союз – Віктан” ЛТД неодноразово здійснювало псевдо-експортні операції з такою продукцією як шкірсировина, біологічно-активні добавки, мембрани іоноселективного електрода для визначення високозарядних фосфатів-іонів за значно завищеними цінами, хоча ці операції невластиві для цього підприємства.

Також було встановлено, що, з метою штучного завищення вартості експортованого товару і відповідно суми несплаченого податку на додану вартість, у 2004 році службові особи ТОВ фірми “Союз – Віктан” ЛТД разом зі своїми спільниками здійснили фінансові операції з купівлі-продажу контролерів марки “Мусон – 4М” загальною вартістю 132 050 016 гривень. Здійснювалися ці операції між суб’єктами господарювання, деякі з яких зареєстровані на підставних осіб та мають ознаки фіктивності. Наслідком лише такої операції стало завищення витрат та несплата податків на суму 22 млн. гривень. Слідство триває.

Прес-служба Державної податкової адміністрації України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7126.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua