Уряд не прогнозує в першому півріччі істотного впливу на економіку України підвищення цін на газ

26 янв, 09:35

Уряд не прогнозує в першому півріччі істотного впливу на економіку України підвищення цін на газ. Про це Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров заявив в ході прес-конференції для регіональних і всеукраїнських ЗМІ.

Глава Уряду зазначив, що вплив на економіку країни підвищення цін на газ аналізується, і згідно з цим аналізом “перший квартал проходимо, і всі бюджетні установи проходять”. У лютому будуть проаналізовані наслідки на другий квартал 2006 року, і Уряд постарається, щоб “другий квартал також був пройдений”.

За словами Юрія Єханурова, “подорожчання газу не критичне”.
Говорячи про друге півріччя, Глава Уряду зазначив, що сьогодні поки що важко прогнозувати, як вплине підвищення цін на газ на економічний розвиток України.

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що підприємства не будуть дотуватися. “Якщо підприємства не в змозі витратити 95 доларів за 1 тисячу кубометрів газу, таке підприємство не має права на існування”, - сказав Юрій Єхануров. При цьому Глава Уряду зазначив, що “якщо й будуть даватися дотації, то лише тим підприємствам, які виробляють соціально значущу продукцію”.

Прес-служба Кабінету міністрів України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7227.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua