АМКУ нагадує Росукренерго та Нафтогазу про необхідність надання відповідних документів у повному обсязі

26 янв, 15:41

У зв’язку із інформацією деяких ЗМІ про те, що документи для створення газового СП вже знаходяться в Антимонопольному комітеті України на перевірці, прес-служба Комітету уповноважена заявити.

На цей час у Антимонопольного комітету відсутня повна передбачена законодавством інформація, необхідна для аналізу з метою прийняття рішення по суті.

Зокрема, сторони все ще не надали проекти установчих документів створюваного підприємства та інформацію про механізми постачання й реалізації газу в Україні.

Також не вистачає повної інформації щодо осіб, пов’язаних з «ROSUKRENERGO» відносинами контролю.

Отже, ці обставини поки що не дозволяють Комітету розпочати ретельну оцінку можливих наслідків для ринків України та продовжують затримувати прийняття відповідного рішення.

У цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв знову наголосив: «Спеціально створена група фахівців Комітету продовжує роботу у безперервному режимі. Ми постійно консультуємо заявників, надаємо їм усю необхідну методичну допомогу. Тож з нашого боку належну співпрацю забезпечено. Однак, за відсутності необхідних документів, Комітет досі не може почати розгляд питання по суті, а відтак і прийняти рішення. І оперативність цього залежить виключно від зацікавлених у створені СП сторін».

Прес-служба Антимонопольного комітету України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7288.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua