Єдина в Україні копальня з видобутку золота може збанкрутіти

27 янв, 14:23

Єдиному в Україні вже розробленому родовищу золота, що на Закарпатті, загрожує поступове банкрутство. Це станеться, якщо найближчим часом не знайдуть інвестора і не запровадять більш ефективні технології переробки золотоносної руди, повідомляє Німецька хвиля.

Перший злиток золота з Мужіївського родовища, що в Берегівському районі на Закарпатті, одержали восени 1999-го року. Відтоді екологічно чистим методом переробили кількасот тисяч тонн руди і добули всього 640 кілограмів золота. Це вдвічі менше, ніж на аналогічних рудниках у сусідній Румунії, де застосовують ефективні, але шкідливі ціаніди. Якщо таку ж технологію не запровадять в Україні, видобуток золота й далі буде збитковим, стверджує директор підприємства „Закарпатполіметали” Олександр Бабинін.

Крім того, необхідно розробляти нові родовища й розвивати супутній видобуток срібла, цинку та інших поліметалів, якими багата закарпатська руда. Для цього знадобиться майже 70 мільйонів доларів. Ці кошти в обмін на частину акцій пропонує інвестор.

Чи змінить підприємство форму власності і чи почнуть застосовувати у виробництві ціаніди, вирішуватиме Кабінет Міністрів, куди вже за кілька днів закарпатські фахівці скерують пропозиції щодо порятунку та подальшого розвитку золотодобувної галузі.

Інф. hotline


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7378.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua