На Сумщині - «молочний саботаж»

27 янв, 17:06

В Сумській області молокопереробні заводи знизили закупівельні ціни на сировину у населення майже удвічі. Голова Сумської обласної державної адміністрації Ніна Гаркава назвала це саботажем і змовою, передає ForUm.

Губернатор сьогодні розказала журналістам в Сумах, що днями переробники знизили ціну закупівлі молока у населення з 1 грн. 5 коп. до 60 коп. за літр, а у КСП - до 70-75 коп. За словами Гаркавої, це зробили всі підприємства, окрім Шосткінського міськмолкомбінату. Водночас Роменський молкомбінат підняв ціну на власну продукцію на 3-5%.

Гаркава відзначила, що на сьогодні потреба Сумської області в споживанні тваринного масла становить 6 тис. 150 тонн продукції, а за станом на 25 січня залишки масла на складах молокопереробних підприємств - лише 40 тонн. “Хто заважає при дефіциті масла виробляти його заводам?”, – сказала Гаркава.

На сьогодні в Сумах запланована зустріч голови Сумської ОДА з керівниками молокопереробних підприємств області.

За словами першого заступника голови Сумської ОДА Володимира Сапсая, Сумська область - єдина в Україні, де переробники знизили закупівельну ціну на молоко.

Як повідомили в обласному управлінні сільського господарства, на сьогодні в особистих господарствах жителів Сумської області вигодовується 92,6 тис. голів великої рогатої худоби, а в КСП – 65,2 тис. голів.

Інф. hotline


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7408.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua