„Довгострокові кредити містам та підприємствам комунального господарства”

31 янв, 12:51

27 січня 2006 року відбулася Перша міжнародна конференція „Створення установи об’єднаного фінансування міських бюджетів України”. Співорганізаторами конференції є Міністерство фінансів України, Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства та Агентство США з міжнародного розвитку USAID. У роботі конференції взяли участь заступник Міністра фінансів Василь РЕГУРЕЦЬКИЙ, Міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Павло КАЧУР, Директор офісу економічного зростання місії USAID Гарі ЛІНДЕН, представники органів місцевого самоврядування, керівники підприємств комунального господарства та інші фахівці фінансового ринку.

Учасники конференції обговорили створення нової та орієнтованої на український ринок фінансової установи, яка буде спеціалізуватися у наданні довгострокових інфраструктурних кредитів містам та підприємствам комунального господарства. Новостворена установа залучатиме капітал за ринковими відсотковими ставками та надаватиме позики кредитоспроможним містам. Виплати за позиками слугуватимуть забезпеченням коштів інвесторів, наданих установі. Фахівці установи стануть експертами з оцінки кредитоспроможності міст та підприємств комунального господарства.

Під час конференції із презентаціями виступили дев’ять експертів із трьох континентів, включаючи трьох колишніх керівників установ муніципального фінансування. Окрім того, було презентовано нове дослідження кредитоспроможності українських міст та підприємств комунального господарства і поточні зусилля Росії по створенню установи об’єднаного фінансування. Експерти також обговорили ключові питання бізнес-плану пропонованої фінансової установи, а саме: фінансова структура, операційна політика, необхідне законодавство та регуляторний нагляд.

Конференція дала змогу представникам від Уряду та органів місцевого самоврядування, керівникам підприємств комунального господарства та професіоналам фінансового ринку обмінятися інформацією та перспективами щодо використання механізму об’єднаного фінансування міських бюджетів.

Прес-служба Міністерства фінансів України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7612.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua