Путін: ціну на газ для України "ми не з носа виколупуємо"

31 янв, 14:21

Президент Росії Володимир Путін заявив, що дотування української енергетики обходилося Росії у $3-5 мільярдів щорічно.

"Неринковий спосіб ціноутворення, дотування колишніх республік Радянського Союзу за рахунок російських споживачів, за рахунок громадян Росії, відбувалося 15 років", - заявив президент Росії на великій прес-конференції в Кремлі. "Лише дотування української енергетики щорічно обходилося нашим громадянам у $3-5 мільярдів", — відзначив Путін, передає РІА "Новости".

Президент Росії упевнений, що доходи від переходу на ринкове ціноутворення допоможуть вирішувати відносини з сусідами. Він нагадав, що "дотування української економіки щорічно обходилося російським громадянам у 3-5 млрд. доларів США, а допомога США Україні становила 174 млн. доларів". "За що ми платимо?" - запитав Путін, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Така дотація протягом 15 років ніким не помічається, начебто так і треба. У нас своя економіка, свої громадяни, свої пенсіонери і бюджетники. Перехід на ринкове ціноутворення пройшло не раптово, а про це говорилося протягом декількох років. Ні для кого несподіванкою це не було. У жодному нашому рішенні про перехід на ринкове ціноутворення немає й тіні волюнтаризму", - сказав Путін. "Цю ціну ми не з носа виколупуємо, це ринкова формула, вона не залежить від нас, вона визначається світовим ринком", - підкреслив він.

Инф. ictv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7621.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua