Намір Mittal Steel поглинути найбільшу європейську сталеливарну компанію, Arcelor, викликав справжній переполох у ЄС

02 фев, 14:51

Керівники Франції та Люксембургу заявили, що зроблять усе, аби угода не була підписана. Лідери ЄС стурбовані питанням економічної безпеки і загрозою монополізації металургійного ринку. Mittal Steel пропонує за Arcelor майже $23 млрд.

Франція та Люксембург не допустять, щоб індійська Mittal Steel поглинула європейського сталеливарного гіганта Arcelor. Про це по черзі заявили міністр фінансів Франції Т’єрі Бретон та прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер. Вони вважають, що це – невигідна для Європи угода, перш за все з міркувань економічної безпеки.

Жан-Клод Юнкер, прем’єр-міністр Люксембургу:

"Запропоновані Mittal Steel умови купівлі контрольного пакету акцій Arcelor - ворожі й до них не можна ставитися менш вороже. Ми проти цього наступу, ми виставляємо усі засоби захисту, зокрема юридичні".

Але Mittal Steel не здається. Індійський мільярдер Лакшмі Міттал запевняє, що не має на меті нічого підступного й переконаний, що співпраця буде вигідною для обох сторін.

Лакшмі Міттал, власник Mittal Steel:

"Це – не ворожа, це – несподівана, але дуже дружня пропозиція. Втім, називайте її, як хочете – ворожою чи неворожою. Ми ж хочемо мати переговори з керівництвом компанії, мати дружню дискусію".

Arcelor має в Європі багато підприємств, при чому 30 відсотків працівників компанії – французи. В Люксембурзі Arcelor – найбільший роботодавець, на якого працюють 7,5 тисяч робітників. Прагнучи протистояти загрозі поглинання Arcelor, європейське керівництво консультується з юристами, економістами та фінансистами. Тим часом експерти кажуть, що Mittal Steel все ж таки має великі шанси на перемогу.

Інф. ictv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7859.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua