Введення в обіг 3 лютого ювілейної монети "Олег Антонов"

02 фев, 15:20

В обігу з 3 лютого 2006 року.

Технічні характеристики

Номінал,
грн

Метал

Маса,
грам

Діаметр,
мм

Якість виготовлення

Гурт

Тираж,
штук

2

нейзильбер

12,8

31,0

спеціальний анциркулейтед

рифлений

45 000


Присвячена 100-річчю з дня народження Олега Костянтиновича Антонова (1906 – 1984 рр.) – авіаконструктора, під керівництвом якого створювалися транспортні, навчальні, спортивні літаки та планери. Олег Антонов завжди прагнув, щоб його літаки, у тому числі такі гіганти, як “Антей” і “Руслан”, були універсальними й красивими, могли перевозити багато вантажів і пасажирів на великі відстані. Нині фахівці Авіаційного науково-технічного комплексу ім. О.К.Антонова продовжують справу талановитого конструктора.

Продовжує серію: "Видатні особистості України"

На аверсі в центрі композиції зображені літаки (АН-2 та АН- 124 “Руслан”), під якими розміщено номінал монети 2 гривні; угорі півколом напис – Національний Банк України, під ним – малий Державний Герб України та рік карбування монети 2006, а також логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі на тлі стилізованого креслення зображено портрет Антонова, праворуч від якого – логотип “АН” та півколом розміщено написи: Олег Антонов (праворуч), роки життя – 1906 - 1984 (унизу ліворуч).

Автори ескізів - Микола Кочубей.
Автори моделей - Роман Чайковський.

Прес-служба Національного банку України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7865.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua