Пенсійний фонд Одещини підбив підсумки

03 фев, 09:20

Підсумки роботи Головного управління та підвідомчих підрозділів Пенсійного фонду України в Одеській області за 2005 рік та пріоритети діяльності на 2006 рік визначені Стратегією розвитку пенсійної системи, ухваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України, було розглянуто 1 лютого на колегії управління в облдержадміністрації. Так, за словами заступника начальника Головного управління, начальника відділу надходження доходів Альбіни Тихомирової до бюджету Пенсійного фонду з усіх джерел фінансування у 2005 році надійшло майже три мільярди гривень. Власні надходження склали близько 2 мільярдів, це - 102, 9 % планових показників. Всі підвідомчі підрозділи виконали встановлені планові завдання з наповнення бюджету Фонду, крім управлінь Пенсійного фонду України в м.Іллічівськ (93,8%), м.Южне (89,0%) та Ренійському (99,6%) районі. Порівнянно з 2004 роком власні доходи збільшились на півмільярда гривень, або на 35 відсотків

Протягом року на 35,4 тис. чоловік зросла кількість пенсіонерів, які отримують виплати через банківські установи. Станом на 1 січня 2006 року це 146,2 тис. осіб, або 29,3 % пенсіонерів, які проживають в м. Одесі та містах обласного значення.

Погашення заборгованості до Пенсійного фонду залишилося одним із важливих напрямків роботи. Торік, скажімо повністю зупинити зростання заборгованості на вдалося. Частина підприємств транспорту і сільгосптоваровиробників, через брак облікових коштів, не повністю або несвоєчасно розраховуються з Пенсійним фондом. За рік заборгованість зросла на 8,7 млн. грн., у тому числі за внесками на 7,1 млн. грн., що по відношенню до сплачених протягом року внесків складає 0,4 %, а загальний борг станом на 1 січня 2006 року досяг 26,6 млн. грн.

Протягом 2005 року органами Пенсійного фонду України до суду подано 506 позовів про стягнення заборгованості на загальну суму майже 12 мільйонів гривень. Після проведеної роботи на рахунки органів Фонду у звітному періоді надійшло півтора мільйону гривень або 284,3 тис. грн. більше ніж у 2004 році.

Як повідомила заступник начальника Головного управління, начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Яворська, протягом минулого року було здійснено 23 перерахунки пенсій різним категоріям громадян. З урахуванням проведених підвищень , забезпечено виплату пенсій в повному обсязі в усіх регіонах, загальний обсяг видатків на виплату пенсій та грошової допомоги склав 2838,8 млн. грн., що на 1145,7 млн. грн., більше ніж у 2004 році. В результаті перерахунків розмірів пенсій, що здійснювались протягом року у відповідності з прийнятими законодавчими та нормативно-правовими актами, зріс середній розмір пенсійної виплати і становить 391,59 гривні.

Колегія Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області пройшла під головуванням начальника управління Анатолія Соловйова.

Прес-служба Кабінету міністрів України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7899.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua