“Нафтогаз України” і “РосУкрЕнерго” успішно завершили переговори щодо створення СП

03 фев, 11:24

2 лютого успішно завершено переговори між НАК “Нафтогаз України” і Компанією “РосУкрЕнерго” щодо створення спільного підприємства. Основною метою створеного ЗАТ “Укргаз-Енерго” є постачання природного газу на український внутрішній ринок в обсягах, необхідних для забезпечення щорічного балансу газу нашої країни.

Засновниками товариства на паритетних засадах виступили безпосередньо НАК “Нафтогаз України” і компанія “РосУкрЕнерго”. Статутний капітал “Укргаз-Енерго” становить 5 млн. грн., які засновники сплатили виключно грошовими коштами.

Активи НАК “Нафтогаз України” створеному товариству не передавались. Статутом “Укргаз-Енерго” заборонено отримувати у власність, володіння, користування, розпорядження і управління ГТС України, будь-які її частини, в т. ч. і підземні сховища газу.

Оскільки “Укргаз-Енерго” засновано відповідно до законодавства України, податки від його обороту будуть надходити до українського державного бюджету. Керівником товариства відповідно до Статуту є представник української сторони.

Сьогодні укладено контракт між “Укргаз-Енерго” і “РосУкрЕнерго” щодо постачання в Україну середньоазійського та російського газу в обсягах, що мають забезпечити потреби України, а саме 34 млрд. куб. м у 2006 році і до 60 млрд. щорічно – у найближчі 4 роки.
Ціна газу, що постачатиметься за цим контрактом, зафіксована на 5 років і складає 95 доларів за тисячу кубометрів. Це найнижча ціна серед усіх країн пострадянського простору, крім Білорусі. Деякі з цих країн до того ж були змушені поділитися контролем над власними газотранспортними мережами для того, щоб отримати газ за ціною 110-130 доларів.

НАК “Нафтогаз України” продовжує дотримуватись найвищих стандартів відкритості і прозорості у свої роботі. Підтвердженням цього є те, що компанія проходить процедуру міжнародного аудиту, який цього року здійснює компанія “Ернст енд Янг” – один із всесвітньо визнаних лідерів у цій галузі.

Результати роботи дають впевненість у тому, що НАК “Нафтогаз України” через Дочірню компанію “Газ України” і ЗАТ “Укргаз-Енерго” повністю забезпечить безперебійне постачання природного газу всім споживачам України.

Прес-центр НАК “Нафтогаз України”


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/7937.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua