Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПА України „Про внесення змін до форми податкового розрахунку комунального податку”

06 фев, 17:03

Пропонується з 1 січня 2006 року при розрахунках комунального податку кількісний склад працівників визначати відповідно до Інструкції зі статистики чисельності працівників, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 28.09.05 №286, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30 листопада 2005 року за №1442/11722. У зв’язку з цим, вносяться зміни до примітки „*” у формі податкового розрахунку комунального податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.03 №625, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 8 січня 2004 року за №4/8603.

Нагадаємо, що комунальний податок відповідно до статті 15 Закону України "Про систему оподаткування" та статті 1 Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки і збори" віднесено до переліку місцевих податків і зборів. При цьому, цей податок є обов’язковим для встановлення сільськими, селищними та міськими радами за наявності об’єктів оподаткування або умов, з якими пов’язане його запровадження. Комунальний податок також справляється з юридичних осіб, крім бюджетних установ, організацій, планово-дотаційних та сільськогосподарських підприємств. Його граничний розмір не повинен перевищувати 10 відсотків річного фонду оплати праці, обчисленого, виходячи з розміру неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Відповідно до роз’яснення колишнього Міністерства статистики України від 13.02.96 №04-2-7/60 для розрахунку комунального податку рекомендувалося застосовувати показник “середньоспискова (на теперішній час – середньо-облікова) чисельність штатних працівників спискового (на теперішній час - облікового) складу”, яка вираховувалася у відповідності до Інструкції зі статистики чисельності працівників, зайнятих у народному господарстві України, затвердженої наказом Міністерства статистики України від 07.07.95 №171, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 7 серпня 1995 року за №287/823. Це і було зазначено у примітці „*” до форми податкового розрахунку комунального податку. З 01.01.06 втрачає чинність наказ Мінстату від 07.07.95 №171.

Внесення змін до форми розрахунку комунального податку дозволить привести у відповідність до чинного законодавства нормативно-правові акти, які регламентують визначення статистичної кількості працівників.

Форма податкового розрахунку комунального податку дозволить податковим органам контролювати своєчасність подання податкових розрахунків комунального податку, правильність обчислення та повноту його сплати.

Прес-служба Державної податкової адміністрації України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/8108.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua