ДПА України визначила сумлінних платників податків та порушників податкового законодавства

08 фев, 15:23

При перевірці підприємства “Форватер” (Харківська область), в ході зустрічних перевірок контрагентів податківцями з’ясувалося, що підприємство отримувало сировину та реалізовувало готову продукцію підприємствам, які мали ознаки фіктивності та державну реєстрацію яких скасовано за рішенням суду. При цьому розрахунки проводились векселями, емітентом яких виступало підприємство “Форватер” або шляхом взаємозаліку (погашення взаємних вимог або боргу на умовах договорів поруки). Зазначена схема дозволяла неправомірно заявляти значні суми податку на додану вартість до відшкодування з бюджету. За наслідками проведеної перевірки платника зобов’язано сплатити до бюджету 6,5 млн. грн. податку на додану вартість та фінансові санкції на суму 3,3 млн. гривень.

Плановою перевіркою сільськогосподарського товаровиробника ЗАТ „Авангард” (Івано-Франківська область) задокументовано факти перекручення звітності, а саме, витрати на придбання основних засобів, призначених для виробництва власної продукції, безпідставно віднесено до складу податкового кредиту загальної податкової декларації з ПДВ, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом. Податківцями упереджено спробу отримати підприємством неправомірно заявлений до відшкодування ПДВ з бюджету в розмірі 3,4 млн. гривень.

Під час останньої перевірки фірми “Харківські геоінформаційні системи” працівниками податкової служби України виявлено ряд порушень законодавства, які посадови особи платника повинні були усунути. Наступною плановою перевіркою встановлено, що підприємство не лише не усунуло виявлені порушення податкового законодавства, але й продовжує порушувати його вимоги. Так, з метою декларування збитковості своєї діяльності підприємство неправомірно збільшило затрати під договір комісії, який фактично не було виконано, а кошти повернуто комісіонеру. Податковими органами зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток на суму 2,4 млн. гривень.

У Закарпатського товариства “Еко-Нафта” в якості постачальника проходило підприємство, яке не було зареєстровано у податкових органах України як платник податку на додану вартість. Але зазначене не завадило посадовим особам підприємства, порушуючи вимоги законодавства, зменшувати суму податку на додану вартість, яка сплачується в бюджет, на суму ПДВ по накладних постачальника. Платника зобов’язано сплатити до бюджету 3,4 млн. грн. податку.

У ході здійснення планової перевірки підприємства “Гермес” (Вінницька область) надано податковим органам документи, які свідчать про купівлю вантажних автомобілів у фірми “Autohandel Schechtmann import-export” (Німеччина). Однак, податківцями було отримано листа Міжнародної організації кримінальної поліції “Інтерпол” відносно того, що платник взаємовідносин з вказаною німецькою фірмою не мав. Упереджено спробу отримати підприємством неправомірно заявлений до відшкодування ПДВ з бюджету в розмірі 0,5 млн. гривень.

Державна податкова адміністрація України також визначила сумлінних платників податків. Ними стали підприємства, які мають найбільше податкове навантаження у відповідній галузі і по яких не встановлювались істотні порушення податкового законодавства:

АТ "ВолиньХолдінг” (Волинська обл.) – податкове навантаження склало 4,84%;
ДМА “Бориспіль” (Київська обл.) – 7,62%
АТ “Філіп Морріс Україна” (Харківська обл.) – 3,50%
АТ “Графія – Україна” (Черкаська обл.) – 5,04%
ТОВ “Основа – Солстрой” (м. Київ) – 2,98%
ТРК “Студія “1+1” (м. Київ) – 3,75%
ДП Поліграфкомбінат “Україна” (м. Київ) – 3,17%
Підприємство “МакДональдз Юкрейн ЛТД” (м. Київ)– 2,96%
ДП “Сіменс Україна” (м. Київ) – 6,61%

Прес-служба Державної податкової адміністрації України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/8316.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua