Депутати підтримали проект закону згідно якого Україна запозичить 99,4 млн.$ США для розвитку системи соціальної допомоги

08 фев, 17:21

Законопроект передбачає ратифікацію Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, підписаної 28 листопада минулого року.

Проект було запропоновано Президентом України і визначено як невідкладний.

Як пояснив заступник Голови комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Віталій Хомутиннік, “ця угода передбачає надання Україні позику у сумі 99,4 млн. дол. США для реалізації проекту “Вдосконалення системи соціальної допомоги”.

У виступі парламентар зазначив, що “покращення ефективності системи соціальної допомоги при існуючому стані матеріально-технічного забезпечення місцевих органів праці та соціального захисту населення неможливе.

Наразі єдиним джерелом фінансування цієї сфери є Державний бюджет. Проте за попередніми підрахунками реформування системи соціальної допомоги за умови використання коштів лише з держбюджету потребуватиме не менше 15 років”.

“Прийняття цієї угоди, - наголосив депутат, - дозволить впровадити нові технології прийому громадян, створити необхідний рівень матеріально-технічного забезпечення, оновити парк комп’ютерного та офісного обладнання. В результаті це підвищить продуктивність праці спеціалістів, що залучені до процесу надання соціальної допомоги, на 30%.

Віталій Хомутиннік повідомив, що з позичених коштів - 50 млн. дол. США буде направлено саме на технічне обладнання центрів праці та соціального захисту населення (комп”ютери,принтери, телефони та ін.). Понад 27 млн. будуть використані на проведення ремонтних робіт у вищезазначених закладах. Решта – для навчання персоналу з інформаційних технологій, програм соціальної допомоги, проведення заходів з інформування громадськості.

 

Проект планується реалізувати протягом 2,5 років (2006-2008 рр.). Позика надається строком на 20 років з пільговим періодом 5 років.

Інф. forinsurer


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/8336.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua