Банк «Аваль» розпочав продаж срібних монет «Австралія на карті світу»

09 фев, 17:11

Банк «Аваль» ввіз до України та розпочав продаж срібних монет «Австралія на карті світу», викарбуваних Монетним двором м.Перт (Австралія). Про це повідомляє прес-служба банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет АППБ «Аваль» Аллу ІЩЕНКО.

За словами А.ІЩЕНКО, монета викарбувана на відзначення у 2006 році чотирьохсотліття від появи на карті світу нового континенту — Австралії.

Відкриття Австралії дуже довго пов’язували з іменем англійського мореплавця Джеймса Кука. Однак першими європейцями, які зійшли на австралійський берег і зустрілися з розрізненими племенами аборигенів, були голландці: 400 років тому, у 1606 році, голландський корабель Duyfken (Голуб) дістався західного берега мису Йорк. Віллем Янсзон, голова експедиції, разом із командою у прямому розумінні наніс Австралію на карту світу, зробивши, як кажуть у наш час, топографічну зйомку місцевості (320 км берегової лінії).

Пам’ятна монета «Австралія на карті світу» випущена обмеженим накладом — 10 тис. штук. Викарбувана вона зі срібла 999 проби вагою 31,1 г (1 тройська унція), якість карбування «пруф» з кольоровим фотодруком на поверхні.

На реверсі монети викарбувано кольорове зображення першої карти Австралії, зробленої в XVII столітті; в глибині ж малюнку — величний Duyfken, що немов пливе з морських далей. Також на реверсі зображено стилізований компас, напис «Австралія на карті світу», дати 1606-2006 і традиційна позначка Монетного двору — літера «Р».

На аверсі монети розміщено офіційний портрет Її Величності Королеви Єлизавети ІІ та позначення номіналу — 1 австралійський долар.

Кожна монета знаходиться у футлярі, що поміщений у кольорову коробку із зображенням фрагмента карти всередині орнаменту, який раніше зазвичай слугував рамкою для географічних карт, обкладинок, сторінок книг тощо.

Банк «Аваль» є ексклюзивним постачальником в Україну інвестиційних і колекційних монет Британського королівського монетного двору і Монетного двору м. Перт (Австралія).

Банк «Аваль» також є дистриб’ютором пам’ятних монет України, сувенірної і супутньої продукції НБУ по всій території країни, а також монет Національного монетного двору Греції, Королівського монетного двору Іспанії та Народного банку Китаю.

Прес-служба Банка «Аваль»


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/8443.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua