• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Хорватія до кінця січня заборонила в’їзд українським туристам
    2021-01-14 17:00:08

    Відсьогодні вступає у силу рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину кордону Республіки Хорватія, згідно з яким громадянам України заборонено в’їзд до країни з туристичною метою. Також починають діяти додаткові правила щодо перетину кордону. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Посольства України у Хорватії.

    "13 січня 2021 року Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія оновив рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину кордону Республіки Хорватія). Рішення вступає в силу 14 січня 2021 та діє до 31 січня 2021 року", - сказано у повідомленні.

    Зазначається, що відтак, особи, у тому числі і громадяни України, які прибувають до Хорватії з країн, де поширено новий штам коронавірусу, при в’їзді в Хорватію повинні пред’явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 год.), а також їм буде призначена 14-денна самоізоляція. Самоізоляцію можна зменшити до 7 днів за умови здачі додаткового ПЛР-тесту за власний кошт на території Хорватії (після 7 днів самоізоляції) і якщо тест буде негативний.

    Так, громадяни України, які в’їжджають у Хорватію з невідкладних особистих причин (похорон, лікування), мають право в’їхати до Хорватії без негативного результату ПЛР-тесту за умови залишення території Хорватії протягом 12 годин з моменту в’їзду.

    Громадяни України, які планують в’їжджати до Хорватії з метою здійснення волонтерської діяльності на територіях, які постраждали від землетрусу (Сисацько-Мославинська жупанія, частина Загребської та Карловацької жупаній), мають право в’їхати до Хорватії без негативного результату ПЛР-тесту за умови наявності попереднього дозволу Штабу цивільного захисту Хорватії.

    Повідомляється, що інші умови в’їзду громадян України до Хорватії у період дії обмежувальних заходів залишаються без змін. Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в’їжджати в Хорватію за виняткових підстав:

    1. Медичні працівники, дослідники у галузі охорони здоров’я, працівники по догляду за людьми похилого віку.
    2. Прикордонники.
    3. Працівники у транспортній галузі.
    4. Дипломати, співробітники міжнародних організацій, військові, працівники поліції, працівники у гуманітарній сфері та особи цивільного захисту при виконанні своїх службових обов'язків.
    5. Особи, які подорожують транзитом.
    6. Особи, які подорожують з метою навчання.
    7. Моряки.
    8. Особи, які подорожують з невідкладних особистих/сімейних причин (похорон родича, прийом у лікаря), ділових причин (наявність запрошення від приймаючої сторони) чи мають інші економічні інтереси.

    "Громадянам України, які вказані у пунктах 1, 7 і 8, буде дозволено в’їзд у Хорватію за наявності негативного результату ПЛР-тесту, дійсного 48 годин, або за умови в’їзду в Хорватію з обов’язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату. Громадяни України не мають права на в’їзд в Хорватію з туристичною метою", - відзначається у повідомленні.

    Заборона не поширюється на громадян України, які мають дійсну посвідку на проживання в країнах ЄС за умови пред’явлення при в’їзді у Хорватію негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який є не давнішим, як 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід), або з обов’язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту у Хорватії та отримання негативного результату.

    "Особи, які прямують Хорватією транзитом, повинні залишити територію країни протягом 12 годин з моменту в’їзду", - йдеться у повідомленні.

    За наявності підстави для в’їзду до Хорватії необхідно зареєструвати свій намір на сайті МВС Хорватії та роздрукувати реєстраційний номер заявки - таке підтвердження пришвидшить перетин кордону, однак не є дозволом на в’їзд від МВС Хорватії.

    "При перетині кордону та перебування у Республіці Хорватія всі особи зобов'язані дотримуватися епідеміологічних заходів безпеки та загальних та спеціальних рекомендацій та інструкцій Хорватського інституту громадського здоров'я", - підсумовується у повідомленні.

    Нагадаємо, уряд Німеччини схвалив нові правила щодо в'їзду до ФРН з країн з підвищеним ризиком зараження коронавірусом, куди входить й Україна. Нововведення запрацюють уже з 14 січня.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.