• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Рада закликала світ визнати дії Росії на ЗАЕС ядерним тероризмом
    2022-08-16 10:15:07

    Верховна Рада прийняла звернення до міжнародної спільноти щодо засудження акту ядерного тероризму, який здійснює держава-агресор на Запорізькій атомній електростанції (Енергодар Запорізької області). За відповідний проект постанови №7667 проголосував 301 депутат, причому жоден не голосував проти та жоден не утримався.

    Звернення адресоване Організації Об’єднаних Націй, Європейському союзу, Європейській Раді, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, парламентам та урядам держав-членів Міжнародного агентства з атомної енергії (таких зараз 175).

    "Верховна Рада закликає парламенти та уряди держав-членів МАГАТЕ визнати дії Російської Федерації, щодо окупації ЗАЕС, її мінування та обстрілу, що ставить під загрозу безпечне існування світу, актом ядерного тероризму", - йдеться у ньому.

    Зазначені міжнародні структури український парламент закликає застосувати санкції проти всієї російської атомної галузі, зокрема щодо державної корпорації "Росатом", підприємств та організацій, що входять до неї, та їхніх дочірніх компаній, які розташовані як на території РФ, так і за її межами.

    Також Рада закликала ввести санкції проти керівників "Росатому" та його дочірніх підприємств, що відповідають за реалізацію політики РФ проти України та беруть безпосередню участь у прийнятті рішень і здійсненні актів ядерного тероризму на території України.

    Парламенти та уряди держав-членів МАГАТЕ просять звернутися до генеральної конференції цього агенства щодо призупинення дії привілеїв та прав Росії як його члена, а також позбавлення її права голосу на засіданнях Ради керуючих МАГАТЕ і можливості брати участь у програмах технічного співробітництва, науковотехнічного обміну і міжнародних дослідницьких проектах, що проводяться під егідою агентства.

    ООН та МАГАТЕ Рада закликала підтримати та вжити необхідних заходів для організації та направлення спільної безпекової місії на ЗАЕС із подальшою демілітаризацією станції та виведенням озброєних російських військових і техніки зі станції й усієї прилеглої території, включаючи місто Енергодар.

    Нагадаємо, що напередодні 42 країни та ЄС як міжнародна структура опублікували спільну заяву, в якій вимагають від РФ вивести всі свої війська з території Запорізької АЕС.

    Зазначимо, що з 5 серпня українська влада почала повідомляти про обстріли російськими військами по території ЗАЕС, окупованій російськими ж військами. Зокрема, повідомлялося про пошкодження датчиків сховища відпрацьованого ядерного палива.

    10 серпня Україна офіційно звернулася до ООН та МАГАТЕ з проханням про невідкладну організацію ними на окуповану ЗАЕС спільної міжнародної місії за участю військових експертів, але під керівництвом МАГАТЕ.

    При цьому українська сторона раніше виступала категорично проти допуску МАГАТЕ до ЗАЕС до припинення її окупації Росією і заявляла, що організація і особисто її голова Рафаель Гроссі перебувають під впливом російської пропаганди і самі ж "заохочують ядерний тероризм", а також перебувають у ймовірній змові з окупантами.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.