• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Податкові новини (ДПС у Дніпропетровській області) 27.06.2024
    2024-06-27 22:24:38

    Задекларовані трудові відносини – перевага і для роботодавця і для працівника

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що ДПС України на вебпорталі повідомила.

    1. Незадекларована праця не підтримує ЗСУ!
    (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/796498.html)

    На початок 2022 року близько 3 млн працівників працювали без оформлення трудових відносин. За умови виплати заробітної плати хоча б на рівні мінімальної – це майже 100 мільярдів гривень податків та зборів на рік, які можуть бути направлені на захист нашої держави.
    Пам’ятайте! Україна бореться з окупантами не лише зброєю, а й своєю працею, яка має бути задекларованою!
    Той, хто уникає сплати податків, – не підтримує наших захисників!

    2. Задекларована праця = трудові і соціальні права
    (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/796635.html)

    Працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі,  нададуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.
    З моменту укладення трудового договору ви – найманий працівник, який має трудові права й соціальні гарантії.
    Ви маєте право на безпечні та здорові умови праці. Роботодавець зобов’язаний:
    перевіряти умови на робочих місцях,
    надавати спецодяг і взуття, засоби індивідуального захисту,
    організовувати навчання з охорони праці та медичні огляди.
    Якщо ж умови праці шкідливі, ви отримуєте додаткову відпустку, підвищену оплату, ранній вихід на пенсію та інші пільги.

    3. Задекларована праця допомагає розвивати бізнес
    (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/796855.html)


    Підтримуєте молодь і надаєте робоче місце? Держава вам допоможе.
    За працевлаштування безробітних осіб з числа молоді компенсується 50 відсотків мінімальної заробітної плати впродовж 6 місяців.
    У розмірі єдиного внеску (не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску) проводиться компенсація за працевлаштування не менше ніж на два роки осіб, які:
    мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць;
    перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад шість місяців.


    До уваги фінансових агентів!

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.
    У зв’язку з оновленням Міжнародної служби обміну даними FATCA (IDES), що відбулось 20 червня 2024 року, ДПС інформує фінансових агентів (підзвітні FATCA) про необхідність обов’язкового проходження процедури скидання та відновлення паролів під час входу в свої облікові записи в IDES.
    Щоб успішно скинути пароль користувачам може знадобитись відповісти на контрольні запитання безпеки.
    У разі виникнення проблем із проходженням вищевказаної процедури користувачам IDES необхідно звернутись до служби підтримки IDES за посиланням www.ides-support.com/Support.
    Звертаємо увагу всіх фінансових агентів, що підзвітні FATCA, про необхідність виконати вищезазначені вимоги для подальшого звітування FATCA та нагадуємо, що граничний термін для подання звітів – до 00:00 (за київським часом) 1 липня 2024 року.
    Інформація розміщена на вебпорталі ДПС України за посиланням

    https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/796948.html


    Мобільний ЦОП: податковий сервіс для мешканців с. Дубовики Дубовиківської сільської ради

    За участі начальника Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) Бондаренко Маргарити та фахівців центру обслуговування платників Васильківської ДПІ ГУ ДПС відбувся виїзд мобільного ЦОПу до села Дубовики Дубовиківської сільської ради.
    У роботі мобільного ЦОПу, у форматі онлайн, прийняв участь заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, який акцентував увагу присутніх громадян на адміністративних та інших послугах і сервісах, за отриманням яких мешканці можуть звернутись до мобільного ЦОПу, перевагах електронних сервісів ДПС, зокрема на зручності запису до ЦОПів ГУ ДПС за допомогою централізованої електронної черги та ін.
    Під час спілкування з платниками податків проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з питань податкового законодавства.
    Фахівцями Васильківської ДПІ ГУ ДПС надано 44 платникам роз’яснення з питань податкового законодавства, а саме щодо: порядку та строках сплати у 2024 році МПЗ, плати за землю, актуальності реєстраційних даних громадян в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та обов’язку подання фізичними особами заяви за формою № 5ДР.
    Продовжуємо сервісне обслуговування мешканців Дніпропетровщини.


    Дотримання законодавства з питань праці – на порядку денному

    За ініціативи керівництва Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради відбулось чергове засідання Комісії з питань надходжень від податку на доходи фізичних осіб і легалізації трудових відносин. В заході прийняли участь податківці Дніпропетровщини, представники Головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області, керівники підприємств, установ та організацій м. Дніпра.
    Наголошено про недопущення виплат заробітної плати у розмірах, менших законодавчо встановленого мінімального рівня. Підвищення рівня середньої заробітної плати – це один із інструментів наповнення бюджетів, що вкрай важливо для обороноздатності нашої країни.
    Працюємо разом задля Перемоги!


    Очільниця податкової служби Дніпропетровщини прийняла участь у черговому засіданні регіональної робочої групи

     У приміщенні Дніпропетровської обласної військової адміністрації відбулось чергове засідання регіональної робочої групи щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею підакцизними товарами на території Дніпропетровської області.
    Захід відбувся під головуванням першого заступника Голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Володимира Орлова за участі в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталі.
    Забезпечення ефективності роботи систем попередження і протидії правопорушенням, контроль за виробництвом і обігом підакцизних товарів, посилення інституційної спроможності контролюючих та правоохоронних органів, налагодження їх ефективної взаємодії – основні меседжі заходу.
    Створення прозорого ринку акцизних товарів – це запорука стабільного наповнення бюджетів всіх рівнів.


    Комунікаційна податкова платформа: спрощена система оподаткування для фізичних осіб – підприємців

    За зверненням фізичної особи – підприємця на комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено зустріч за участі керівництва та фахівців податкової служби регіону.
    Спілкувались про умови перебування ФОП на єдиному податку першої – третьої груп, ставки, строки сплати і подання звітності, ведення обліку.
    Також податківці акцентували увагу на перевагах електронних сервісів ДПС.
    Продовжуємо працювати разом на спільний результат!


    Платники рентної плати поповнили місцеві бюджети Дніпропетровщини на понад 1 млрд гривень

    Протягом січня – травня 2024 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 1,0 млрд грн рентної плати. Надходження виросли порівняно з відповідним періодом 2023 року майже на 549,0 млн грн, темп росту склав 217,5 відсотків.
    Найбільше надходжень забезпечила рентна плата за видобування залізних руд, якої надійшло до місцевих кошиків понад 880,3 млн грн, що більше ніж у січні – травні 2023 року на понад 572,7 млн грн, або на 186,2 відсотки.
    За використання рибних ресурсів місцеві бюджети поповнились рентною платою на суму понад 1,6 млн грн, що на понад 1,1 млн грн більше минулорічного показника, темп росту – 315,3 відсотки.
    Використання лісових ресурсів: рентної плати спрямовано з початку року 336,3 тис. грн, надходження збільшились на 40,6 тис. грн, або на 13,7 відс., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
    Дякуємо платникам за своєчасне поповнення бюджетів!


    Транспортний податок: надходження від фізичних осіб до місцевих бюджетів Дніпропетровщини значно збільшилися

    З початку 2024 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб надійшло понад 5,2 млн грн транспортного податку, що у порівнянні з січнем – травнем 2023 року на понад 3,6 млн грн більше, темп росту – 326,1 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.
    Керівниця податкової служби області нагадала, що для проведення звірки даних по транспортному податку фізична особа може звернутися до головних управлінь ДПС в областях та м. Києві за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) або за місцем реєстрації об’єктів оподаткування (для фізичних осіб – нерезидентів) – письмово (поштою) або в електронній формі (через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету).
    Також, можна звернутись до будь-якого Центру обслуговування платників – особисто, подавши звернення у паперовому вигляді, адресоване головним управлінням ДПС в областях та у м. Києві.


    Податковий календар на 28 червня 2024 року

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що

    28 червня 2024 року, п’ятниця, останній день подання:

    - розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку за податковий (звітний) 2023 рік;

    останній день сплати:

    - єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гірничими підприємствами за найманих працівників за травень 2024 року;
    - авансового внеску з податку на прибуток підприємств з пунктів обміну іноземних валют за червень 2024 року;
    - дивідендів на державну частку за 2023 рік.


    ФОП протягом календарного року перейшла з загальної системи оподаткування на сплату єдиного податку: визначення загального МПЗ за податковий (звітний) рік у податковій декларації

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.
    Відповідно до п.п. 14.1.114 прим. 2 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України далі – ПКУ) мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума мінімальних податкових зобов’язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним мінімальним податковим зобов’язанням.
    Порядок визначення МПЗ встановлено ст. 38 прим. 1 ПКУ, якою, зокрема, визначено, що мінімальне податкове зобов’язання визначається за період володіння (користування) земельною ділянкою, який припадає на відповідний податковий (звітний) рік.
    Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників єдиного податку встановлено ст. 297 прим. 1 ПКУ.
    Зокрема, п. 297 прим. 1. 1 ст. 297 прим. 1 ПКУ визначено, що платники єдиного податку – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання у складі податкової декларації за податковий (звітний) рік.
    Фізичні особи – підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, у складі податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578, подають додаток 2 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік» (далі – Додаток 2).
    Отже, враховуючи те, що розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання здійснюється у складі податкової звітності за податковий (звітний) рік, то фізична особа – підприємець, яка протягом календарного року перейшла з загальної системи оподаткування на спрощену систему оподаткування, та відповідно на кінець податкового (звітного) року перебуває на спрощеній системі оподаткування, повинна визначати загальне МПЗ за податковий (звітний) рік у Додатку 2 до податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за кількість календарних місяців володіння (користування) земельною ділянкою.


    Щодо одночасного використання двох кваліфікованих/удосконалених електронних підписів, що базуються на кваліфікованих сертифікатах електронних підписів, від різних кваліфікованих надавачів ЕДП

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.
    Відповідно до абзаців першого – третього п. 42.6 ст. 42 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом здійснюється відповідно до ПКУ, законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» (із змінами) (далі – Закон № 851) та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» (із змінами) (далі – Закон № 2155) без укладення відповідного договору.
    Керівник платника податків визначає, змінює перелік уповноважених осіб платника податків, які наділяються правом підписання, подання, отримання ними документів та інформації через електронний кабінет від імені платника податків, та визначає їхні повноваження.
    Платник податків стає суб’єктом електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі з дотриманням вимог законів України № 851 та № 2155.
    Пунктом 2 розд. ІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (із змінами) (далі – Порядок № 557), визначено, що автор (платник) створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронній та паперовій формі, із зазначенням усіх обов’язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису та печатки (за наявності), керуючись Порядком № 557.
    Згідно з п. 3 розд. ІІІ Порядку № 557 для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, автор (платник) повідомляє про таких осіб контролюючий орган, на обліку в якому перебуває автор (платник), шляхом направлення повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого або удосконаленого електронного підпису (далі – Повідомлення) в електронному вигляді за формою згідно з додатком 1 до Порядку № 557.
    До Повідомлення вноситься інформація про підписувача (підписувачів), якому (яким) надається право підпису електронних документів. На сформоване Повідомлення першими накладаються кваліфіковані або удосконалені електронні підписи, що базуються на кваліфікованих сертифікатах електронних підписів усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення, після них – кваліфікований або удосконалений електронний підпис керівника і останньою – кваліфікована електронна печатка (за наявності), що базується на кваліфікованому сертифікаті електронної печатки (п. 4 розд. ІІІ Порядку № 557).
    Таким чином, суб’єкт господарювання може одночасно використовувати два кваліфіковані або удосконалені електронні підписи, що базуються на кваліфікованих сертифікатах електронних підписів, від різних кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, якщо він є суб’єктом електронного документообігу та надав інформацію до контролюючого органу щодо отримання таких ключів, шляхом направлення Повідомлення.


    Порядок надання інформації ДПС на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу на наступне.
    Пунктом 2 Порядку надання інформації Державною податковою службою України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців, затвердженого спільним наказом Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 21.07.2020 № 2483/5/436 (далі – Порядок), встановлено, що Порядок визначає загальні правила подання органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями запитів та надання Державною податковою службою України на такі запити відповідей з інформацією про:
    - реєстраційні номери облікових карток платників податків – боржників – фізичних осіб або серію (за наявності) та номер паспорта боржників – фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті;
    - наявні рахунки у боржників – юридичних осіб та/або фізичних осіб – підприємців, а також рахунки, відкриті боржником – юридичною особою через свої філії, представництва та інші відокремлені підрозділи, яку Державна податкова служба України отримує від банків, інших фінансових установ та небанківських надавачів платіжних послуг;
    - джерела отримання доходів боржників – фізичних осіб;
    - суми доходів, нарахованих податковими агентами на користь боржників – фізичних осіб, та розміри утриманого податку з доходів боржників – фізичних осіб;
    - загальну суму річного доходу, задекларованого боржником – фізичною особою в податковій декларації про майновий стан і доходи, та суму утриманого податку (для фізичних осіб, які є самозайнятими особами);
    - загальну суму доходу та суму податку за звітний період, задекларованих боржником – фізичною особою – підприємцем в податковій декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця.
    Інформація, яка формується Державною податковою службою України згідно з абзацами другим – четвертим п. 2 Порядку, надається станом на дату формування відповіді на запит, згідно з абзацами п’ятим – сьомим п. 2 Порядку – за попередній календарний рік, а у разі виконання рішення суду про стягнення аліментів – за визначений виконавцем період, але не більше ніж за десять років, що передували пред’явленню виконавчого документа до виконання.
    Державне підприємство «Національні інформаційні системи», яке є адміністратором автоматизованої системи виконавчого провадження (далі – Система), забезпечує передачу до Державної податкової служби України запитів, сформованих органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями за допомогою Системи (абзац перший п. 4 Порядку).
    Запити подаються приватними виконавцями, відомості про яких внесено до Єдиного реєстру приватних виконавців України та щодо яких на момент подання запиту у вказаному реєстрі відсутня інформація про припинення або зупинення діяльності приватного виконавця (абзац шостий п. 4 Порядку).
    Державна податкова служба України забезпечує передачу відповідей на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців через адміністратора Системи – державне підприємство «Національні інформаційні системи» (п. 5 Порядку).
    Ведення журналів обліку запитів та відповідей на запити здійснюють державне підприємство «Національні інформаційні системи» та Державна податкова служба України (п. 6 Порядку).
    Формат, структура файлів запитів та файлів відповідей, форма журналу обліку запитів та відповідей, регламент обміну інформацією, вимоги захисту інформації, терміни впровадження програмного забезпечення для взаємообміну інформацією визначаються відповідними спільними рішеннями Міністерства юстиції України та Державної податкової служби України, які оформлюються окремими протоколами, підготовленими відповідно до Порядку (п. 7 Порядку).
    Інформація, що передається, обробляється з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних та використовується органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями виключно з метою примусового виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) в порядку, установленому Законом України від 02 червня 2016 року № 1404-VIII «Про виконавче провадження» (із змінами), і не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом (п. 9 Порядку).


    Які пільги щодо сплати земельного податку встановлені для фізичних осіб?

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб наведено в ст. 281 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
    Так, згідно з п. 281.1 ст. 281 ПКУ від сплати земельного податку звільняються:
    - особи з інвалідністю першої і другої групи;
    - фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
    - пенсіонери (за віком);
    - ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII (із змінами) «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
    - фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
    Відповідно до п. 281.2 ст. 281 ПКУ звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п. 281.1 ст. 281 ПКУ, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:
    - для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;
    - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;
    - для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;
    - для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;
    - для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.
    Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи (п. 281.3 ст. 281 ПКУ).
    Пунктом 281.4 ст. 281 ПКУ визначено, що якщо фізична особа, визначена у п. 281.1 ст. 281 ПКУ, станом на 01 січня поточного року має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, площа яких перевищує межі граничних норм, визначених п. 281.2 ст. 281 ПКУ, така особа до 01 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги (далі – заява про застосування пільги).
    Пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з базового податкового (звітного) періоду, в якому подано таку заяву, та діє до початку місяця, що настає за місяцем подання нової заяви про застосування пільги.
    У разі подання фізичною особою, яка станом на 01 січня поточного року має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, заяви про застосування пільги після 01 травня поточного року, пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з наступного податкового (звітного) періоду.
    Згідно з п. 281.5 ст. 281 ПКУ, якщо право на пільгу у фізичної особи, яка має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, виникає протягом календарного року та/або фізична особа, визначена у п. 281.1 ст. 281 ПКУ, набуває право власності на земельну ділянку/земельні ділянки одного виду використання, така особа подає заяву про застосування пільги до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої земельної ділянки протягом 30 календарних днів з дня набуття такого права на пільгу та/або права власності.
    Пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з урахуванням вимог п. 284.2 ст. 284 ПКУ та діє до початку місяця, що настає за місяцем подання нової заяви про застосування пільги.
    У разі недотримання фізичною особою вимог абзацу першого п. 281.5 ст. 281 ПКУ пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з наступного податкового (звітного) періоду.
    Базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік (п. 285.1 ст. 285 ПКУ).


    До уваги платників ПДВ!

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу платників ПДВ, що повідомлення про подання пояснень та копій документів/скарги на рішення комісії та копії документів при зупиненні реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних подаються до контролюючого органу в електронному вигляді у форматі ХМL за наступними формами:
    - Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено (код форми J/F 13126) (далі – Повідомлення 1);
    - Скарга щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (код форми J/F 13132) (далі – Скарга).
    Кількість документів довільного формату (файлів), що додаються до Повідомлення 1/Скарги не повинна перевищувати 100 штук.
    Разом з тим, один файл може містити копії кількох документів, за умови, що його розмір не перевищує 2 Мб.
    Вищезазначені обмеження пов’язані з оптимізацією обробки інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах. Якщо кількість документів довільного формату (файлів) перевищує 100 шт., то платник повинен самостійно визначити їх пріоритетність та надати ту кількість, яка може бути оброблена інформаційно-телекомунікаційною системою.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.