• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Демократичний Альянс запускає публічну кампанію «Очисти Київ від нелегальної реклами»
    2015-04-16 13:16:38

    Демократичний Альянс залучає киян до здійснення контролю за зовнішньою рекламою у столиці та запускає публічну кампанію «Очисти Київ від нелегальної реклами» – cleankyiv.dem-alliance.org. Кампанія має допомогти зупинити рекламних корупціонерів і повернути місту європейський вигляд. Про це заявив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі голова фракції Демократичний Альянс у Київраді Василь Гацько. «Це он-лайн платформа, де кияни можуть зайти та залишити фотографії розміщення зовнішньої реклами з адресами, а ми, перевірятимемо ті чи інші конструкції на предмет наявності дозволів. У разі їхньої відсутності, сприятимемо у демонтажі незаконно розміщених рекламних площ», – розповів депутат. Перша ознака нелегальної реклами – це відсутність відповідного маркування, тобто вихідної інформації, на що пан Гацько радить звертати увагу киянам.

    За його словами, за останніх десять днів отримано більше сотні звернень від громадян. Одним із цікавих об’єктів є Бессарабський ринок, бо він є комунальною власністю та розташований біля кабінетів очільника столиці та київських чиновників, які займають рекламою. За словами Василя Гацька, на цій будівлі встановлено, як мінімум, кілька рекламних конструкцій, які не мають дозволу. Був здійснений демонтаж великого мультимедійного екрану розміром 3 на 6,5 метрів. «Це не плакат на стовпі і просто так ніхто не дозволить його розмістити. Щоб його встановити, слід було вступити у змову з чиновниками. Лише на одній цій конструкції, яка незаконно розміщувалась на комунальному підприємстві під носом у столичної мерії, за рік київський бюджет недоотримав близько 300 тисяч гривень», – заявив Василь Гацько.

    Серед інших прикладів Василь Гацько назвав розміщення зовнішньої реклами на будівлі готелю «Козацький» та Українському Домі, будівлям, що належить Державному управлінню справами. І звертається до керівництва з проханням пояснити як конструкції на кілька сотень квадратних метрів, на яких продається комерційна реклама, з’явилися на державній установі, де площа рекламних конструкцій не може перевищувати 2,16 квадратних метрів.

    Крім рекламних конструкцій на будівлях комунальної власності, активісти ДемАльнсу взяли під контроль окремий сегмент – будівельні майданчики. У столиці їх більше сотні, проте для дослідження, за словами пана Гацька, взяли будівельні майданчики лише одного будівельника – депутата Київради від УДАРу Максима Микитася з його компанією «Укрбуд», яка будує 30 об’єктів. «Наші скромні підрахунки по 12 об’єктах «Укрбуду» свідчать, що лише по них за рік мало бути сплачено до міського бюджету близько півтора мільйона гривен за розміщення реклами на парканах будівельних майданчиків. Втім, згідно відповіді КП «Київреклама», заплановані надходження від такого виду рекламної конструкції на парканах будмайданчиків – місто планувало отримати аж 30 тисяч гривень», – підкреслив голова депутатської фракції ДемАльянс в Київраді.

    Василь Гацько наголосив, що влада має навести лад у рекламній сфері, а також – оприлюднити електронну базу місць розміщення зовнішньої реклами, щоб кияни самі могли моніторити та виявляти незаконно встановлені рекламо носії. «У Києві близько 40% всіх рекламних конструкцій – нелегальні. Недонадходження до бюджету столиці складає близько 200 мільйонів гривень на рік», – акцентував депутат.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.