• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Названо 10 найдорожчих лих, пов'язаних зі зміною клімату, у 2022 році
    2022-12-28 17:00:00

    Згідно зі звітом Christian Aid, посухи, повені, шторми та урагани були одними з найдорожчих лих, пов'язаних зі зміною клімату, у 2022 році. Про це інформує Sky News, передає УНН.

    Деталі

    У звіті зазначено, що 10 найдорожчих подій з погляду застрахованих збитків варіювалися від 3 до 100 мільярдів доларів, хоча цифри є лише приблизними, тому справжні витрати можуть бути набагато вищими.

    10 найдорожчих катастроф року:

    Ураган Ян - 100 мільярдів доларів

    Ян був ураганом 4-ї категорії, який завдав значних збитків західній частині Куби та південному сходу США. За сім днів наприкінці вересня від нього загинуло щонайменше 150 осіб та 40 000 людей залишилися без даху над головою.

    Посуха в Європі – 20 мільярдів доларів

    Широко визнано, що посуха влітку 2022 стала найсильнішою на континенті за останні 500 років і вплинула на виробництво продуктів харчування та енергії, доступність води та дику природу. Це також викликало лісові пожежі, втрати врожаю та призвело до загибелі понад 20 000 людей.

    Повінь у Китаї - 12,3 мільярда доларів

    У червні на півдні Китаю випали найсильніші дощі з 1961 року, які спричинили повені та зсуви і змусили евакуювати сотні тисяч людей.

    Посуха у Китаї – 8,4 млрд доларів

    Наприкінці серпня в Китаї було найспекотніше і посушливе літо з початку реєстрації в 1961 році, коли понад 70 днів екстремальних температур та невеликої кількості опадів сильно вплинули на басейн річки Янцзи, в якому проживає понад 450 мільйонів людей та третина населення країни.

    Повінь у східній Австралії - 7,5 млрд доларів

    З кінця лютого по березень у східних штатах Австралії сталася повінь, внаслідок якої загинуло 27 осіб та було переміщено 60 000 людей. Наприклад, у кількох містах на півночі Нового Південного Уельсу всього за шість годин випала місячна кількість опадів, і це сталося, коли люди намагалися оговтатися від рекордної повені місяцем раніше.

    Повінь у Пакистані - 5,6 млрд доларів

    З середини червня по вересень внаслідок повені в Пакистані загинуло понад 1700 людей і було переміщено сім мільйонів людей. Повінь сталася після літа з рекордною спекою, а це означало, що земля мала висохнути, щоб увібрати воду.

    Шторм Юніс - 4,3 мільярда доларів

    Протягом п'яти днів у лютому шторм Юніс викликав спустошення у Бельгії, Німеччині, Ірландії, Нідерландах, Польщі та Великій Британії. Семеро людей було вбито. У Великій Британії було зафіксовано пориви вітру зі швидкістю 122 милі на годину - найсильніші за понад 30 років.

    Посуха у Бразилії – 4 мільярди доларів

    Бразилія страждає від посухи більшу частину року - посуху, яка вважається найсильнішою за останні десятиліття. Особливе занепокоєння викликає низький рівень річки Амазонки.

    Ураган Фіона - 3 мільярди доларів

    Ураган Фіона обрушився на Кариби і Канаду наприкінці вересня, забравши життя понад 25 осіб і залишивши без даху над головою 13 000 людей. Принаймні чотири міжнародні аеропорти були закриті, дороги були закриті, а низка населених пунктів були відрізані від світу.

    Повінь у провінції Квазулу-Натал та Східному Кейпі, Південна Африка – 3,0 мільярда доларів

    За тиждень у квітні було вбито 459 людей, понад 40 тисяч були змушені покинути свої будинки. Водопостачання було відключено.

    Доповнення

    Доповідь відродилп дебати про те, хто має платити за «кліматичну катастрофу», оскільки багато з лих відбуваються в тих частинах світу, які найменше винні у зміні клімату.

    Деякий прогрес у цьому питанні було досягнуто на переговорах щодо глобального клімату на COP27 у Єгипті у листопаді, коли країни уклали історичну угоду про створення фонду для компенсації збитків, які завдають клімату.

    Але деталі того, звідки беруться гроші і хто їх отримує, ще доведеться узгодити.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.